Fröccs

Fekete Pákó és a Badacsony

Május 06. 15:46
Fekete Pákó és a Badacsony
A 2013-as év legkínosabb „slágere” Fekete Pákó Coco Jambo átirata. Ezekkel a sapkákkal azonban jöhet: „mindig susson napsugár!” :)
 
 
A sapókat amúgy a Hotel Bonvinoban, a Neptun Panzióban, és a Kisfaludy-ház Étteremben lehet beszerezni.

Zsiraiék is ráfordulnak a fesztiválszezonra

Május 06. 14:12
A tavasz és a nyár mindig a szabadtéri fesztiválok és rendezvények ideje, ilyenkor mi is útra kelünk. Idén a következő rendezvényeken találkozhattok velünk - olvasható a Zsirai Pincészet weboldalán, ahol egy folyamatosan bővülő lista is van, mely helyszíneken találkozhatnak a fogyasztók a Zisrai borokkal:
 
  • Nyíregyházi Borozó – Május 7-9
  • Szegedi Borfesztivál – Május 15-25
  • Szent Orbán Nap Mádon - Május 23-25
  • Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék - Május 24
  • Pécsi Sétatér Fesztivál - Június 4-21
  • Somlói Éjszakai Pincetúra - Június 20
  • Jó éjszakát! Mád – Maszkura és Tücsökraj a Zsirai Vendégházban - Június 27-28
  • Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok - július 10-12

Végre kóstolhatók igazi török ételek Budapesten!

Május 06. 12:38
A török konyha valódi ízeivel, köztük formabontó fogásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török Kulturális Központ szerdán kezdődő gasztronómiai programjain - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
 
Kávéházi est, főzőkurzus, tradicionális török reggeli és gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a májusi programok között, amelyek célja, hogy megismertessék a Magyarországon csak kevéssé és felületesen ismert török konyha valódi ízeit - hangsúlyozta Tóth Ágnes, a török kulturális intézet munkatársa.
 
A programsorozat első állomása a szerdai török kávéházi est lesz, ahol az érdeklődők előadást hallgathatnak meg a török konyha kialakulásáról, legjellemzőbb alapanyagairól és elmúlt évtizedekben történt változásairól.
 
A megszerzett elméleti tudás gyakorlati hasznosítására is lehetőség nyílik a szombati főzőkurzuson, amelynek részt vevői Nuray Attila séf vezetésével tanulhatják meg egy kishalakból készült, citrusos ízvilágú, korianderes fogás, valamint egy csirkemelles török desszert elkészítését is.
 
Május 16-án délelőtt a tradicionális, hosszan tartó és bőséges török reggeli élményeivel ismerkedhetnek meg a keleti ízek szerelmesei a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bárban, az eseményen egy valódi gaziantepi menüsor fogásait szolgálják fel.
 
A gasztronómiai programsorozatot május 30-án utcafesztivál zárja a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ épülete előtti lezárt utcarészen, ahol minibazárral, török fűszerek és finomságok sokaságával, valamint gyermekprogramokkal és teasátorral várják a családokat - mondta el Tóth Ágnes.
 
(MTI)

Villányba került a nagyarany érem

Május 06. 11:12
A 2009-es Solus nagyarany érmet nyert Svájcban a merlot versenyen. A bor a Gere Attila Pincészet egyik prémium kategóriás tétele, amelynek alapanyagát a híres Kopár-dűlő adta. Gratulálunk!

BREAKING NEWS!A SOLUS ismét bizonyított. Ezúttal Svájcban egy tematikus MERLOT világversenyen lett 94-ponttal nagyarany érmes. Örülünk :)http://webaruhaz.gere.hu/solus-merlot-2008-kopar-dulo.html

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. május 6.

Milyen lehet az 1815-ös portói bor?

Május 06. 09:47
Az angolok a waterlooi csata emlékére elárvereznek egy Porto Ferreira Vintage 1805 palackot. A különleges tételt a világ egyik legrégebbi portói pincészete bocsátotta az aukcióra. Az eseményre május 7-én, a londoni Towerben kerül sor.
 
1990-ből származó jegyzetek szerint az italnak „erőteljes fűszeres aromája van, illetve nyomokban még egzotikus fákat, jódot és viaszt tartalmazhat” - tudtuk meg az Origo.hu-tól. A teljes cikket elolvashatod ide kattintva.

Ezeket a söröket ihatod idén a strandon

Május 06. 06:49
A Pénzcentrum.hu megnézte, mire készülnek a 2015-ös szezonban a sörgyártók. Úgy tűnik, megállíthatatlanok az extrém ízesítések, és egyre többféle alkoholmentes (ízesített) sört is kihoznak. A Dreher úgy tűnik, gyümbéres alkoholmentes sörrel, a Borsodi bodzással, a Soproni lime-guava és grapefruit-gyömbérrel készül.