Fröccs

Kóstoltad már a lengyelek majoránnás kolbászát?

Január 29. 07:00
Íme egy jó ötlet hétvégére! A Gasztrobakancslista blog a híres lengyel kielbasa receptek közül közöl egyet, amelyhez alig kell valami. A sertéslapockán kívül fokhagymára, majoránnára, sóra, borsra és bélre van szükség. 
 
Kóstoltad már a lengyelek majoránnás kolbászát?
Wirwir.com

Nehogy ide kattints, hogyha még nem vacsoráztál!

Január 28. 19:32
A pecorino egy klasszikus olasz sajt, amely juh-, kecske- és/vagy tehéntejből készül. Négy eredettvédett fajtája van, a római, a szicíliai, a szardíniai és a toszkán. Erre a szendvicsre jó eséllyel egy római került...
 
Nehogy ide kattints, hogyha még nem vacsoráztál!

Magyar siker a Bocuse d'Or-on!

Január 28. 18:56
Csakúgy, mint két éve, idén is a magyar bizonyult a legjobb plakátnak a lyoni szakácsversenyen. Reméljük az ételek is elnyerték a zsűri tetszését! Az online közvetítésből elcsent képeinken meg is tudjuk mutatni a halételt és a húsételt is.
 
Ez pedig a nyertes plakát:
 
Magyar siker a Bocuse d\'Or-on!
Forrás: Index.hu
 
 
Update: a Világevő Blog Facebook oldala már a végeredményt is lehozta:
 

Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!

Január 28. 15:18
Néhány perccel ezelőtt készült fotók Molnár Gáborék gyöngytyúkból készült ételéről, Lyonból a Bocuse d'Orról!
 
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
 
És ilyen kitálalva:
 
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
 
A gyöngytyúk a világ legrangosabb szakácsversenyének idei főszereplője. A Paul Bocuse-ről elnevezett, Lyon-ban megrendezett nagyszabású szakácsversenyen, a Bocuse d’Or-on, Molnár Gábor és csapata a világ 24 legjobb séfje között mérkőzik meg a győzelemért. A hazai csapat a verseny második napján, versenyez, egy halételt kellett elkészíteniük, melynek a fő alapanyaga a pisztráng, valamint egy húsételt, amelynek a fő témája a gyöngytyúk.
 
Szerencsére a szurkolók is komolyan veszik. :)
 
Fantasztikus a magyarok által készített húsétel ezen a dísztálon!
A felvételek szintén az online közvetítésből származnak, a minőség adott... Az eredményhirdetés várhatóan fél 6 körül kezdődik, érdemes figyelemmel kísérni!

Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d'Oron!

Január 28. 14:36
Friss és forró képek a Molnár Gábor vezette magyar csapat 14:30-kor tálalt halételéről, egyenesen Lyonból a Bocuse d'Orról! Az étel édesköménnyel, fűszeres zöldségekkel töltött pisztráng, rajta „spagetti”', amely két zselés csík (tintás és tormás). A tányéron pedig vannak még marinált zöldségek, kaviár és sütőtök.
 
Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d\'Oron!
Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d\'Oron!
Így néz ki a magyar csapat halétele a Bocuse d\'Oron!
A felvételeket a verseny online közvetítéséből csentük el, elnézést kérünk, ilyen szemcsésen jön...

Teret neveznek el Zwack Péterről

Január 28. 12:48
Tér viselheti a jövőben Budapesten Zwack Péter üzletember nevét. A Zwack Unicum Nyrt. egykori elnök-vezérigazgatójának nevét az a ferencvárosi Malom kert viseli majd, amelynek a közelében működik a Zwack Múzeum és Látogatóközpont is.
 
Az üzletember, politikus - aki Magyarország washingtoni nagykövete és országgyűlési képviselő is volt - 2012-ben halt meg. Még életében, 2008-ban Budapest díszpolgára címet kapott. Halála után, 2012-ben posztumusz díszpolgári címmel ismerte el a IX. kerület is, majd az önkormányzat egy évvel később döntött arról, hogy kezdeményezi a fővárosnál a közterület átnevezését – írja az Origo.
 
Ezen kívül egyébként a XXII. kerületben három névtelen közterület alkotna utcanévbokorként egy egységet: ezeket a szőlészet, borászat témaköréhez kapcsolódóan neveznék el.

Mi is a Bocuse d'Or?

Január 28. 10:02
Csíki Sándor gaszrtoblogger (Food & Wine) nyilatkozott a Fix tévének, melyből megtudhatjuk, hogy mi is a Bocuse d'Or, honnan indult a története és hogyan zajlik a verseny.