Fröccs

Milyen élelmiszerek segítik a máj tisztítását?

Június 05. 06:33
Az emberi szervezetben felgyülemlő méreganyagok eltávolításáért felelős a máj, amelynek nem megfelelő működése súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Így fontos tudni, hogy a táplálkozás segítségével is javítható a máj állapota. A Házipatika.com összegyűjtött néhány élelmiszert, amelyek megtámogatják ezen fontos belső szerv munkáját:
 
- fokhagyma
- grapefruit
- zöld tea
- avokádó
- alma 

Ömlik a pénz a szőlő- és borágazatba

Június 04. 20:22
Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Szőlő-, bor- pálinka albizottságának szakmai meghallgatásán elhanzott, hogy várhatóan  köztestület lesz a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT), az erről szóló törvénymódosító javaslatot még az ősszel benyújtják az Országgyűlésnek. A 2008 óta működő PNT jogi státuszának megváltoztatása azt célozza, hogy a testület szélesebb körű felhatalmazással működhessen az ágazatban tevékenykedők érdekében.
 
Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy 2014-2018 között uniós forrásból mintegy 150 millió eurót (mintegy 45 milliárd forintot) biztosítanak a szőlő- és borágazatnak, ennek döntő része a szőlőszerkezet-átalakítási program finanszírozására használható fel. Az ágazati gazdálkodók számíthatnak arra a 2,2 millió eurós (mintegy 660 millió forintos) unióból érkező forrásra is, amit a harmadik országokban folytatott bor-promócióra lehet felhasználni.
(MTI)

Nem váratlan fordulat: olaszrizling a város bora Balatonfüreden

Június 04. 18:10
Idén is a Füredi Borverseny aranyéremesei közül került ki Balatonfüred Város Bora, amely a Piffáth Pince 2014-es olaszrizlingje. 
 
Meglepetésként ért a díj, volt már úgy, hogy benne voltunk a legjobbak között, de eddig még nem sikerült nyernünk. Ez az olaszrizling volt a család kedvence, már erjedéskor éreztük, hogy jól sikerült, plusz illatokat tartalmaz. Hosszú évek óta ugyanabból a füredi szőlőből készítjük az olaszrizlinget, de mindig szoktunk kísérletezni - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Piffáthné Nóra bortermelő

Ezúttal nem borászati díjat kaptak Geréék

Június 04. 16:06
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a „Díj a sikeres vállalkozásokért” júniusi átadóján ismét három cég eredményeit díjazta az általa 2013 augusztusában alapított elismeréssel.
 

KÖSZÖNJÜK. :)"Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a „Díj a sikeres vállalkozásokért” júniusi átadóján ismét három cé...

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. június 3.
 
Gratulálunk!

Dokumentumfilm készült a fine dining szubkultúráról

Június 04. 14:32
A Világevők című filmben öt gasztrobloggert követhetünk, akik a fine dining megszállotjai és olyan összegeket költenek a hobbijukra, hogy az nem férne ide. A filmet június 18-tól játsszák majd a magyar mozik, a Cink pedig már írt is róla egy kritikát.
 

Drágul a gyümölcs, drágulhat a pálinka

Június 04. 12:38
Meggyből és barackból a tavalyinál kevesebb fog várhatóan teremni, de például cseresznyéből és szilvából átlagos lesz a termés.
 
Lédó Ferenc, a Fruitveb elnöke szerint meggyből a tavalyi kilencvenezer tonnánál szinte harmadával kevesebb, 65 ezer tonna teremhet, cseresznyéből 18 ezer tonna lehet - olvasható az Indexen.

Heimannéknál Robi szánt!

Június 04. 10:57
Több hetes előkészítés után végre megérkezett Robi a paci, és gazdája, hogy felszántsa nekünk a kadarka sorközeit - olvasható a Heimann Családi Birtok Facebook oldalán. Háromszoros hurrá Robinak!!! :)
 
Heimannéknál Robi szánt!
(Via)

Virágzik a szőlő a Balaton déli partján

Június 04. 09:16
Pünkösdi hétvége címszavakban: viharos szél, jégeső több helyen az országban, eső, eső eső és eső. De szerencsére azóta élvezhetjük a napsütést. A Bujdosó Pincészet bejegyzéséből megtudtuk, hogy a Balaton déli partján 100 miliméter csapadék hullott májusban, de „kisütött a nap a chardonnay, pinot noir ezt tömeges virágzással üdvözli”. 
 
„Terápiás jelleggel mindenkinek ajánlom ilyenkor a hosszú sétákat a szőlőben, ha esetleg még a hajtásokat is befűzködi közben, azért még  fizetünk is…:) Akinek nem elég intenzív a szőlővirág, a hársfa és az olajfa is virágzik, méhek zsongásától hangos a borászat hársfaligete. Az illatok pedig széliránytól függően változnak.” Bujdosó Pincészet

Szánts úgy, mint régen nagyapáink

Június 04. 06:33
Ilyet is régen láttunk, hogy lóval szántják a szőlőben a sorközöket. Heimannéknál így végzik a munkát a kadarka tőkék között.

Több hetes előkészítés után végre megérkezett Robi a paci , és gazdája, hogy felszántsa nekünk a kadarka sorközeit..... mint valamikor régen.

Posted by Heimann Családi Birtok on 2015. június 3.