Fröccs

Szerkesztőt keres a Vinoport

Június 09. 11:28
A Vinoport online bormagazin számára főállású szerkesztő munkatársat keres a Trinety Media Kft. Amennyiben precíz, elemző és kitartó vagy, kiválóan írsz, rendelkezel újságírói végzettséggel,  fanatikusan vonzódsz a borok és párlatok világához, és szeretnél két éven belül a hazai borszakma egyik véleményvezére lenni, jelentkezz!
 
Feladat:
 
  • A Vinoport - bormagazin igényesen online bormagazin szerkesztői feladatainak ellátása
  • hírszerkesztési feladatok ellátása
  • programajánló rovat frissítése
  • önálló tematikus cikkek írása, interjúk készítése
  • nemzetközi boros tartalmak szemlézése, cikkek fordítása
  • borleírások készítése
  • hírlevelek szerkesztése
  • kapcsolódó Facebook oldalak menedzselése
  • a portál tematikus tartalmának biztosítása és továbbfejlesztése
  • a portálhoz tartozó prémium boros rendezvény portfolió támogatása szakmai tartalommal
  • külső, alkalmi bortudósító személyek toborzása, munkájuk koordinálása
 
Elvárások:
 
  • felsőfokú végzettség
  • újságírói végzettség
  • újságírói gyakorlat, kiváló íráskészség és helyesírás, választékos fogalmazás 
  • online szerkesztői munkakörben szerzett minimum 2 éves tapasztalat
  • bor iránti fanatikus elkötelezettség, attitűd
  • Word, Excel felhasználói szintű ismerete
  • Adobe Photoshop (vagy más képszerkesztő szoftver) felhasználói szintű ismerete
  • pontosság, gyorsaság, rugalmasság, önálló gondolkodás 
  • angol nyelv középfokú ismerete
  • rendszeres bejárás, szerkesztőségi munka (nem otthoni munkavégzés)
 
Előnyt jelent:
 
  • szakirányú végzettség
  • fényképezési és videókamera kezelési tudás
  • WSET felsőfok vagy WSET diploma kurzus végzettség
 
Kínálunk:
 
  • elismert státusz a borok és párlatok világában a hazai piacon
  • folyamatos szakmai fejlődési lehetőség kóstolókon és rendezvényeken (borok, pezsgők, párlatok)
  • intézményesített képzésekben való részvétel lehetősége
  • munka, biztos munkahely, kellemes légkör, jó csapat
  • fiatal, sikeres, dinamikus közösség
  • fix fizetés + bónusz
 
Munkavégzés helye:
 
  • Budapest, VI. kerület (Nyugati pályaudvarhoz közel)
 
Munkaidő: 
 
  • Hétfő - péntek 9.00 – 17.30
 
Jelentkezési határidő:
 
  • 2015. június 30.
 
Jelentkezés módja:  
 
Fényképes, szakmai önéletrajzzal a következő e-mail címen: info@trinetymedia.hu

Ezek a legjobb budapesti sörözök a britek szerint

Június 09. 11:20
Budapest Európa egyik legjobb partyvárosa, ahol a sör kevesebb, mit 1-1,5 fontba kerül - írja a The Guardian a HVG.hu értesülései szerint. A brit lap összegyűjtötte a legjobb sörbárokat Budapesten, amelyekbe mindenképpen érdemes ellátogatni:
 
  • Élesztőház
  • Léhűtő
  • Jónás
  • Csak a jó sör
  • Kandalló
  • Legenda sörfőzde
  • Rizmájer Sörház
  • Hopfanatic
  • Neked csak Dezső!
  • Csupor

Pozitívumok és kritikák a Főzdefesztről

Június 09. 09:39
Június első hétvégéjén örülhettek a sörrajongók, ugyanis a Városligetet elözönlötték a kézműves söröket készítő főzdék valamint a street food ételek. A Főzdefeszt idén is népszerű volt, sokan kilátogattak. Gazda Albert a Cink.hu oldalon pozitívumokat és kritikákat sorolt fel a rendezvénnyel kapcsolatban, de szigorúan építő jelleggel.
 
A pohár: „Félliteres izét kaptunk ezer forintért – lentebb lesz látható –, olyat, amilyenbe a Spatent csapolták 1987-ben a hajdúszoboszlói fürdőben. ”
 
„Eléggé bosszantott, hogy a standok egy részén nemhogy egy, két decit sem szívesen csapoltak – három volt a minimum –, és ennél is jobban, hogy sokan büntették azokat, akik kevesebbet kértek több helyett. ”
 
„A harmadik: nem túl rokonszenves száz forintokat kérni a vizelésért egy olyan rendezvényen, aminek fő profilja a vizeltetés.”
 
„Kifejezetten jó amúgy három dolog volt. Az egyik a street food. (...)A másik, hogy minden hasonló típusú buli örök rákfenéjével ellentétben a Főzdefesztet messzire elkerülik az ostoba-felesleges koncertek és más falunapias hangoskodások. A harmadik és a legfontosabb a helyszín.”
 
A teljes cikket itt olvashatod el.

Miért lettek hirtelen ötször egészségesebbek a zöldségek, gyümölcsök?

Június 09. 06:32
A zöldésgek és a gyümölcsök a rengeteg vitamin mellett más anyagokat is tartalmaznak, amelyek pozitív hatásal vannak az emberi szervezetre. Ilyenek például a polifenolok. Ezek olyan másodlagos növényi anyagok, amelyek többek között a gyümölcs színét és ízét is alapvetően meghatározzák.
 
Spanyolországban végzett kutatások szerint az eddigi élelmiszervizsgálatok során, kizárólag a szabad polifenolokat vették figyelembe, a kötötteket ezzel szemben figyelmen kívül hagyták. Amennyiben ezeket is bekalkuláljuk a gyümölcsök pozitív „hatóanyagai” közé, kereken ötszörösére nő az előnyös anyagok száma - írja a Webbeteg.hu.
 
A polifenolok legnagyobb mennyiségben gyümölcsökben vannak jelen, közvetlenül a héj alatt találhatók, így érdemes nem meghámozni őket. Továbba azt javasolják a cikkben, hogy amennyiben lehetőségünk van választani, a szabad földi termést vegyük a melegházban termelttel szemben.
 
Az egészségünkre rendkívül kedvezően ható másodlagos anyagok a káposztában, a bogyós gyümölcsökben, a dióban és a szőlőben található meg a legnagyobb mennyiségben.
 
A teljes cikket a Webbeteg.hu oldalán tudod elolvasni.

Melyik ország vásárolta tavaly a legtöbb magyar bort?

Június 08. 20:23
A magyarországi bortermelés tavaly 2,7 millió hektoliter volt, amelyből 770 ezer hektoliter bort értékesítettek a külföldi piacokon - mondta el Czerván Görgy, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a kéknyelű virágzásával egybekötött szakmai rendezvényen szombaton Badacsonyban.
 
A 770 ezer hektoliternyi bort mitegy 85 millió euróért értékesítették.
A borexport célországai:
  • Németország 150 ezer hektoliter
  • Egyesült Királyság 50 ezer hektoliter
  • Lengyelország 25 ezer hektoliter
Czerván György kiemelte Kínát is, ahová 10 ezer hektolitert értékesítettek a tavalyi évben. (forrás: MTI)

Bemutatkoztak a beach food ételek a Balaton Napján

Június 08. 17:45
A Balaton Napja egyben a magyar tenger strandnyitó rendezvénye, amelynek keretén belül az idei évben a badacsonyi starndra települtek ki vendéglátóhelyek és pincészetek. A közös grillezéssel, borozással, csobbanással hivatalosan is megnyitották a szezont.
 
Az I Love Balaton összegyűtött pár beach food ételt, amelyeket már több helyen is megtaláltok a Balaton körül. Érdemes lesz a nyáron minél többet kipróbálni.
  • Harcsapástétomos "Vitorlás" saláta, Olaszrizlinges sajtkrémes langalló (Márga Bisztró)
  • Bazalt Burger: balatonfenyvesi Angus marhahúsból, a sült krumpli Heston Blumenthal technológiája alapján készül
  • Balcsi Bagel: Vajas kiflitésztából készült körkifli, amibe őrségi kecsketúróból készült kecskekőrözött, mangalica stifolder és prágai sonka kerül. (Kishableány)
  • Fagylaltok: A fehérborból és merlot-ból készült sorbet fagyik, és van céklás-gyömbéres változat is ( Bergamann cukrászda)
  • Vízikutya. Harcsahurkás hotdog, amit általában wasabis, most éppen lilakáposztás szósz kísér. A hurka harcsahúsból, szépia tintával színezett gersliből, vagyis árpából áll, majoránnával fűszerezve.
A teljes cikket az I Love Balaton oldalán olvashatod el.

Milyen és mennyi vizet érdemes fogyasztani?

Június 08. 14:34
Egy felnőtt ember napi vízszükséglete 3 liter körül van, ami függ a testsúlytól. Ha nem viszünk be megfelelő mennyiségű vizet a szereveztünkbe, akkor gyakran fájhat a fejünk, valamint besűsűrödhet a vérünk.
 
Sipos László, egyetemi docens azt mondja, hogy az „élettani szempontból a fogyasztásra szánt ásványvizek legfontosabb alkotóelemei közé tartozik a kalcium, magnézium és a nátrium. Kalciumból, magnéziumból minél több van benne, annál jobb. A kalcium elsősorban a csontok építőanyaga, a magnézium pedig idegi működés fontos alkotója és katalizátora”.

Az Élelmiszeronline oldalán megjelent cikkből azt is megtudhatjuk, hogy a „legjobb a lúgos ásványvíz, mivel a bevitt élelmiszerekkel jellemzően elsavasodik a szervezet, amit kicsit ellensúlyozni tud a bevitt lúgos víz. Ezért szokták ráírni a flakonjára, hogy fitt, illetve nátriumszegény”.

Egy kvázi autentikus balatoni blend

Június 08. 12:13
A Folly Arborétum és Borászat Boróka küvéjének új évjárata megérezett. A Művelt Alkoholista „egy kvázi autentikus balatoni blendnek" nevezte az olaszrizlingből, szürkebarátból és musca ottonelből álló házasítást. „Fiatalos, neutrális aromatika minimális muskotályos színezettel. Nem vicc, tényleg van egy borókás, gines jellege.” - írja A Művelt Alkoholista.

Ilyenek ezek a „szuper toszkánok”

Június 08. 09:55
A Borrajongó oldalán egy három tagból álló „szuper toszkán” sor kóstolójegyzetét találjuk. A cikk szerzője Bécsben jutott hozzá az exkluzív tételekhez. „Mindhárom bor nagyon fiatal még, a kóstolás során is érezhető volt, hogy még felfelé visz az útjuk.” - írja blogbejegyzésében furmintfan.
 
Marchesi Antinori Tignanello 2012
Összetett illatában főleg piros bogyós gyümölcsök dominálnak, de a cseresznye, málna, szamóca mellett feltűnnek édesfűszeres, virágos és erdei gyümölcsös jegyek is. Sűrű és koncentrált, a tannin azonban még nem találta meg a helyét a borban, fiatalosan húz és tapad, más kivetnivalót azonban aligha találni a borban.
 
Mazzei Castello di Fonterutoli Siepi 2011
Illatában először savanykás-fanyar gyümölcsös jegyek jönnek elő, majd erdei gyümölcsös lekvárja, illetve ugyanezek aszaltas formában is felbukkannak, egyre jobban kitárulkozó fűszerességgel.
 
Gaja Brunello di Montalcino Pieve Santa Restituta 2010
A Barabaresco-királyként emlegetett Gaja-család Piemont mellett a 90-es években Toszkánában is elkezdett borászkodni.
 
A teljes cikket itt olvashatod tovább.