Széll Tamás: a győzelem jó apropó lehet, hogy kezdjünk valamit az oktatással

Borászportál
2016. május 21., 07:29


Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntőjét megnyerő Széll Tamás a versenyt megelőzően azt gondolta, hogy a legnehezebb a skandinávokat lesz megfogni. A győzelem szerinte arra is jó apropó, hogy kezdjünk valamit az oktatással.
Széll Tamás: a győzelem jó apropó lehet, hogy kezdjünk valamit az oktatással
Győztesek (Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook)
Tökéletes csapatmunkát tudtunk bemutatni, nagyon tisztán, precízen tudtunk dolgozni, a boxon belül szinte semmi kommunikációval. Ezeken kívül szerencse kellett és hidegvér: az embernek ki kell tudnia kapcsolni, ami körülötte van – mondta Széll Tamás, miután kiderült, csapata nyerte az európai Bocuse d'Or döntőt.
A séffel készült, a csütörtöki Heti Válaszban megjelent interjúban Széll már arról is beszél, hogy a magyar séfkollégák – akik a boxok között járkálva a franciák mellett a versenyt felügyelték – szerint a magyar csapat konyhai munkában sokkal fegyelmezettebb volt, mint a skandinávok.
Magabiztosak voltunk, a francia committee-k is látták. hogy szépen dolgozunk a verseny végén pedig jöttek megenni a maradékot – mesélte a lapnak Széll Tamás.
 
Az Onyx étterem sous chefje azt is elmondta, hogy az ételeknél a versenyben az íz és a hőmérséklet kulcsfontosságú. Lényeges a dizájn, de ha valaminek tökéletes az íze, annak a zsűri elképesztően tud örülni – fogalmazott.
 
 
A Bocuse d'Or múlt heti győztese kifejtette: ez a győzelem valaminek a kezdete kell legyen. „Mi teljesítettünk, és szeretnénk a továbbiakban még több állami segítséget nem feltétlenül pénzt, hanem olyan szabálymódosításokat, amelyek segítségével fellélegezhet a szakma. A beígért áfacsökkentés maga lenne a Kánaán, de még mindig kellenének enyhítések”.
 
Széll Tamás szerint a gasztronómia Magyarországon húzóágazat lehetne, és erre a verseny mutatott rá. Elmondta: a Bocuse d'Or arra is jó apropó lehet, hogy kezdjünk valamit az oktatással.