A szőlőszemekben megbújó magvakból különleges, kiváló minőségű olajat készítenek, amelyet használhatunk külsőleg és belsőleg is. A szőlőmagolajjal ízesíthetjük a húsokat és salátákat, de a bőrünknek is jót tesz.
A szőlő magjából hidegsajtolással kinyert olaj a szőlő illatához hasonlít, s íze még 200-220 Celsius fokos hőmérsékleten sem vész el. A szőlőmagolaj az egészségtudatos táplálkozás egyik alapvető élelmiszere: nagy szerepe van a betegségek megelőzésében és az általános közérzet javításában.
Miért jó a szőlőmagolaj?
A szőlőmagolaj sok telítetlen zsírsavakat, antioxidánst, linolsavat, E-vitamint, klorofilt tartalmaz.
Bioaktív anyagainak köszönhetően megköti az egészségre káros szabadgyököket.
A szőlőmagolaj igazi szívbarát - megvédi az érrendszert a meszesedéstől.
Tippek:
Ha nyári salátát készítesz, grillezel, vagy halat sütsz, használj szőlőmagolajat, mert nem veszi el az ételek ízét.
A szőlőmagolajat használhatod arc- és testmasszázsra is, mert táplálja a bőrt, és simává, rugalmassá varázsolja azt.
Kutatásokból kiderült az is, hogy a szőlőmagolajjal kezelt hajhagymák megerősödnek.