Szőlőmagolaj - Immunerősítő és bőrszépítő


2011. április 26., 21:53


A szőlőszemekben megbújó magvakból különleges, kiváló minőségű olajat készítenek, amelyet használhatunk külsőleg és belsőleg is. A szőlőmagolajjal ízesíthetjük a húsokat és salátákat, de a bőrünknek is jót tesz.
 
A szőlő magjából hidegsajtolással kinyert olaj a szőlő illatához hasonlít, s íze még  200-220 Celsius fokos hőmérsékleten sem vész el. A szőlőmagolaj az egészségtudatos táplálkozás egyik alapvető élelmiszere: nagy szerepe van a betegségek megelőzésében és az általános közérzet javításában. 

Miért jó a szőlőmagolaj?
  • A szőlőmagolaj sok telítetlen zsírsavakat, antioxidánst, linolsavat, E-vitamint, klorofilt tartalmaz.
  • Bioaktív anyagainak köszönhetően megköti az egészségre káros szabadgyököket.
  • A szőlőmagolaj igazi szívbarát - megvédi az érrendszert a meszesedéstől.
Tippek:
  • Ha nyári salátát készítesz, grillezel, vagy halat sütsz, használj szőlőmagolajat, mert nem veszi el az ételek ízét. 
  • A szőlőmagolajat használhatod arc- és testmasszázsra is, mert táplálja a bőrt, és simává, rugalmassá varázsolja azt.
  • Kutatásokból kiderült az is, hogy a szőlőmagolajjal kezelt hajhagymák megerősödnek.
 
Winelovers borok az olvasás mellé