A legnagyobb évjáratok várnak az 5. VinCE Budapesten!

Borászportál
2014. február 11., 11:21


VinCE BUDAPEST - Vintage. A divatban a korábbi években készült, mégis értékes, izgalmas ruhamodellt illetik ezzel a kifejezéssel. A jelentése szó szerint évjárat, a borvilágban pedig különösen fontos tényező. Az idén ötödik alkalommal sorra kerülő VinCE Budapest a nagyszerű évjáratok előtt tiszteleg – nagyszerű szakemberek és borok segítségével.
A legnagyobb évjáratok várnak az 5. VinCE Budapesten!
 
A legnagyobb évjáratok várnak az 5. VinCE Budapesten!


Hatalmas szakértői jelenlét

10 Master of Wine tiszteli meg idén is Közép-Európa legnagyobb boreseményét, a VinCE Budapest Wine Show-t, a „borvilág jedilovagjai” már ötödik éve jelen vannak a Corinthia Hotel Butapestben megrendezett eseményen. Idén minden eddiginél több meghívott szakértő is jelen lesz a 60 éves Master of Wine Intézet mellett, azaz száznál is többen!

A VinCE Magazin és a VinCE Budapest küldetéstudata az, hogy a hazai borászatok reflektorfénybe kerülhessenek külföldi szakértők invitálása és kóstoltatása nyomán.

160 kiállító 1000 bora

A VinCE Budapest boreseményen a hazai borikonok italait, párlatokat és harmincnál is több gourmet kiállító termékét kóstolhatják majd a február 28. és március 2. között a borimádók. A legismertebb borászatokat tömörítő Pannon Bormíves Céh és Villány idén együtt, egy teraszon állítanak majd ki, de természetesen a testes fehérbort kedvelők a Somlói különítmény standjainál fedezhetik fel a terroir mibenlétét, míg az újdonságokra szomjazók is megtalálják a maguk számítását. Sonkák, kézműves sajtok hadai várják azokat, akik megéheztek a kóstolásban, majd levezetésképpen a Gerbeaud és a La Praliné édességeit se hagyja ki a tökély érdekében.
 
Pezsgőben fürdünk

Osztrigát kóstolhatunk cava mellé vagy pezsgős macaront és az sem kizárt, hogy az ikonikus kaviár + igazi orosz pezsgő kombinációt is fellelhetjük.

Minden napra legalább egy pezsgős előadás is jut, Oroszországtól a spanyol cavákon át champgane-ig. Pénteken az Abrao-Durso orosz pezsgőpincészet debütál először a hazai közönség előtt, majd Márkus György, hazánk legnagyobb champagne szakértője blanc de blancs, azaz chardonnayból készült champagne-okkal kápráztatja el közönségét. Szombat reggel kihagyhatatlan a Moët & Chandon mesterkurzus, délután pedig a világ egyik legnagyobb champagne-szakértője Tom Stevenson a magnumpalackban érlelt pezsgők varázslatos világába kalauzol minket a Veuve Clicquot ház buborékos italain keresztül. Vasárnap reggel az Alfred Gratien mesterhármasát kóstolhatja a közönség –  a VinCE Magazin decemberi pezsgőtesztjében Cuvée Brut Classique, Brut Millesimé, 1999 és Brut Rosé pezsgőjük mind-mind ötcsillagos eredményt értek el.

Kis ismeretlen kincsek és világsztárok borai

Champagne-ról mindenki hallott, de a német Rajna vidéke, az osztrák Wachau, a kis francia Jura vagy a méregdrága borairól hírhedt-híres Burgundia már kevésbé ismert a nagyközönség számára. Szofisztikált borkedvelők hosszansan barangolhatnak a felfedezésre váró vidékek borai közt. Még kávéban is létezik a terműterületre jellemző specifikus ízvilág, ez kiderül majd brazil kávészakértőnk mesterkurzusán. Aki pedig a legnagyobb celebritások boraira kíváncsi, az jöjjön az Oscar-díj átadásának napján az Oscar Gala wine show-ra, ahol Brad Pitt, Sting, Iniesta és más hírességek borait kóstolhatjuk.

Időpont: 2014. február 28 – március 2.
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest *****
www.vincebudapest.hu