Kékfrankos MOST – Az áprilisban a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító programsorozat keretében szerte az országban borkóstolókat, borvacsorákat tartanak majd, figyelmet szentelve e sokszínű szőlőfajtának. A legtöbb kékfrankost felvonultató
kóstolóra Budapesten, a Boscolo Hotel Budapestben kerül sor április 30-án, a négynapos pihenést megelőzően.
A kékfrankos hazánk legelterjedtebb kékszőlő-fajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. A szőlőfajta kifejezetten sokszínűnek mondható, hiszen többféle bortípus is nyerhető belőle. A kékfrankos kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt könnyű, gyümölcsös bor, vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel. Mindezt az összetettséget kívánja felvonultatni a Kékfrankos MOST!
A Kékfrankos MOST! programsorozatot a Winelovers csoport szervezi, amely már olyan rendezvényeket tudhat maga mögött, mint az Olaszrizling Október és a Magyar Borok Bálja. A Kékfrankos MOST! tavaszi eseményeit ősszel az Olaszrizling Október második kiadása követi majd, valamint novemberben az első ízben megrendezett Bordó Blend.
A Boscolo Hotel Budapest termeiben lezajló
Nagy Kékfrankos kóstoló egy egész napos kékfrankosra épülő program. A nap legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14:00-22:00 között kerül megrendezésre, és amelyre a hazai borászokon túl osztrák vendégeket is várunk. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni a szőlőfajtában, négy ültetett mesterkurzussal készülünk, amelyet hazai és külföldi szakértők vezetnek majd.
További információk hamarosan a
www.kekfrankosmost.hu oldalon!
A Nagy Kékfrankos Kóstoló esemény a
Facebookon itt érhető el.