Szombaton kiderül milyen lesz a Balaton Bora

Borászportál
2014. október 10., 11:12


Szombaton az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló nyitóeseményeként 14 órakor, a Hotel Sofitel Belleville termében a Balatoni Kör nyilvánosságra hozza a Balaton Bora védjegy kritériumrendszerét.
Szombaton kiderül milyen lesz a Balaton Bora
 
A védjegyet az idei évben vezetik be, hogy a következő évjárattól piacra kerülhessenek a borok, új balatoni olaszrizling sztenderdet teremtve. A bejelentés célja, hogy a piaci szereplők, elsősorban a balatoni pincészetek megfelelően megismerhessék a rendszert és csatlakozhassanak.
 
A Balatoni Kör tagjai több más neves balatoni borásszal közösen mutatják be a Balaton Bora szabályrendszerét, ezzel is jelezve, hogy távlati céljuk egy új régiós borkategória bevezetése egységes címkével és arculattal, jól azonosítható stílussal, megfelelő ár-érték aránnyal, melynek minőségi garanciáját és piaci sikerét leginkább az biztosíthatja, ha gyakorlatilag minden jó nevű balatoni pince részt vesz benne.
A rövid sajtótájékoztató végén a bejelentésben részt vevő borászok bemutatják azokat az Olaszrizling tételeiket, melyek jelenlegi kínálatukból leginkább megfelelnének a Balaton Bora stílusának és irányvonalának.
Winelovers borok az olvasás mellé