Belenyúlt az Év Bortermelője jelölési folyamatba a Magyar Bor Akadémia

Borászportál
2014. október 16., 09:30


Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia idén is odaítéli az Év Bortermelője Magyarországon címet. A jelölés menetén ezúttal változtatott a szervezet.
Belenyúlt az Év Bortermelője jelölési folyamatba a Magyar Bor Akadémia
 
A Magyar Bor Akadémia – az előző évekhez hasonlóan – hírlevelében kéri a borkedvelőket arra, hogy jelöljenek borászokat az Év Bortermelője címre.
Az akadémia a jelöltek 5 személyt tartalmazó listáját a beküldött jelölések alapján összeállítja, majd a jelöltek közül a Magyar Bor Akadémia tagjai szavazatukkal döntik el, ki lesz a cím nyertese.
 
A korábbi évek választásainak visszhangjait és a konstruktív javaslatokat alapul véve idén a Magyar Bor Akadémia változtatott a szabályzaton. Az eddigiektől eltérően idén a felkért jelölők 1 helyett 3 bortermelőre is adhatnak le jelölést. A választást követően a Magyar Bor Akadémia honlapján közzéteszi a jelölők névsorát. A szabályzat módosításának köszönhetően a jelölés közvetlenül áttekinthető és nyomon követhető lesz. Természetesen a jelölés titkos marad.
A jelöléseket október 31-ig várja a szervezet.
A tavalyi év jelöltjei abc sorrendben a következők voltak: Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva és Heimann Zoltán, akik közül Gálné Dignisz Éva nyerte el a címet.
Winelovers borok az olvasás mellé