Carpe diem

Csodás Mádi Hétvégék

Csodás Mádi Hétvégék

Mád. Hívogat, csalogat, de még igazán nem fedezted fel? Itt az alkalom, hogy átéld mindazt, amiről egyre többen beszélnek...

Nem kell többé tolni a biciklit, ha boroztál

A főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésre képes állapotban van ? derül ki egy KRESZ-t módosító rendeletből.
Bővebben

Pohárral a kézben

Meghitt borkóstoló Budapest egykori szőlőhegyén

Meghitt borkóstoló Budapest egykori szőlőhegyén

A Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület panorámateraszán gyűltünk össze egy jó kis Borjour minire július 18-án péntek este.

Borpiac

A termelési potenciállal kapcsolatos adminisztráció

A termelési potenciállal kapcsolatos adminisztráció

A borászati termékekhez kapcsolódó adminisztrációról előző cikkünkben elmondtuk, hogy annak szükségességét a termék sajátosságaiból adódóan mennyi tényező határozza meg. Az egyes adminisztrációs kötelezettségek forrása egyrészt lehet a közösségi jog, másrészt a tagállami szabályozás is.

A butélia mélyén

Ezüstöt és bronzot nyert Londonban a Koch Borászat

Ezüstöt és bronzot nyert Londonban a Koch Borászat

2014. április 7-16. között Londonban került megrendezésre az International Wine Challenge Nemzetközi Borverseny. A versenyre több mint 8000 borminta érkezett, mely közül a Koch Borászat 3 mintával volt jelen.

Nagy durranás

Ezek a TOP magyar gyöngyözők 2014-ben

Ezek a TOP magyar gyöngyözők 2014-ben

Július 18-án Villányban került megrendezésre az első országos gyöngyöző borok versenye. A hazai tételeket a villányi rozé fesztivál első napján bírálta a zsűri, majd július 19-én szombaton adták át a díjakat a termelőknek.

Tüzes víz

Kinőtte magát a Jack Daniels

Kinőtte magát a Jack Daniels

Komoly terjeszkedésbe fogott a legendás amerikai whiskey-gyártó cég, a Jack Daniel’s. Nem csak a lepárlók és raktárak számát növelte a közelmúltban a vállalat, de új kádárüzemet is nyitott Lawrence megyében. 

Hírszüret

Nemzetközi és országos sikerek az Angyal Borászatnál

Nemzetközi és országos sikerek az Angyal Borászatnál

A 2013/14-es év sikerekben gazdag volt az Angyal borászat számára, mivel mind nemzetközi, mind az országos versenyeken kiváló helyezéseket értek el boraik.

Bor + gasztró

Dobjuk fel a grillre! - a megfelelő borválasztás kerti sütögetéshez

Dobjuk fel a grillre! - a megfelelő borválasztás kerti sütögetéshez

A nyári szezon kellős közepén vagyunk, ilyenkor kerülnek elő a grillsütők minden teraszon, kertben, Balaton parti nyaralónál. Mi kell ahhoz, hogy még tökéletesebb legyen a sütés? Egy jól passzoló bor!

Vino Vitalis

Férgekkel küzdenének a másnaposság ellen

Férgekkel küzdenének a másnaposság ellen

Laboratóriumi mutáns férgek semlegesíthetik az alkohol hatását - derült ki egy amerikai kutatásból. Könnyű, nyári, furcsa kutatások eredményeiről szóló, idétlen híreinket olvassák.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, mint szakmaközi szervezet

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsát a földművelésügyi miniszter szakmaközi szervezeti elismerésben részesítette. Az elismerés jogalapját a közösségi jog teremtette meg, de az elismerésre vonatkozó eljárás részletszabályait már a hazai jogszabályok biztosítják.
Bővebben

Bortré

Hagyomány és megújulás Budakeszin - beszélgetés a Budai Gesztenyés Étterem séfjével

Hagyomány és megújulás Budakeszin - beszélgetés a Budai Gesztenyés Étterem séfjével

A Budai Gesztenyés története igazi, régi história. Budakeszi első családi nagyvendéglője 1902-ben nyitotta meg kapuit és itt azóta is minden a vendégekről szól. A hatalmas gesztenyefák által körülölelt étterem jelenlegi tulajdonosai nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a tradíciók megtartása mellett helyet kapjon a modern gasztronómia és a szezonalitásnak megfelelő, kiváló minőségű ételek kerüljenek az asztalokra. A Gesztenyés séfjével, Parcsetich Ernővel beszélgettünk.

Blogszemle

Szívünk csücske Szekszárd

Szívünk csücske Szekszárd

Válogass a hazai borbloggerek írásaiból:

 • Borrajongó: Sauvignon blanc körkép a Bortársaságnál
 • Borvidék Mánia: Pincetúra Dél-Burgenlandban
 • Borjour: Hogy lehet, hogy senki nem szól nekik?
 • Ivóvilág: A szakma jelene és jövője...
 • Táncoló Medve: Szekszárdi bordinoszauruszok
  (és még sokan mások)


Borban utazom

Tizennégy borászat a badacsonyi Bor7 rendezvényen

Tizennégy borászat a badacsonyi Bor7 rendezvényen

Badacsony a balatoni borok fellegvára, a balatoni napsütés, a badacsonyi talaj különleges ízt és zamatot ad az itt termő szőlőnek és a fürtökből készülő nemes italnak, a bornak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!