Carpe diem

Íme a 10 legjobb bortermelő ország

Íme a 10 legjobb bortermelő ország

Időnként felfedezünk egy-egy újabb országot, ahol szőlőtermesztéssel foglalkoznak és törekednek a minőségi borkészítésre. Találkozunk ezekkel a fesztiválokon, kóstolókon, újságokban, de ezen országoknak idő kell, hogy felkerüljenek a világ bortérképére.

Ennyiért vesz idén szőlőt a Tokaj Kereskedőház

A Tokaj Kereskedőház közétette a felvásárlási árait. Így még időben tudnak dönteni a gazdák, hogy milyen bor alapanyagát termelik meg. A tavalyihoz hasonlóan 80-120 Ft/kg lesz a teljesen egészséges szőlő bruttó ára.
Bővebben

Pohárral a kézben

Borjour a lankákon

Borjour a lankákon

Számomra jó ideje nem kérdés, hogy a világ egyik legszebb fővárosa Budapest. Ez akkor válik egyértelmű tényé, amikor a budai oldal egy magasabb pontjáról tekintünk le Pestre, a Várra, pillantunk a távolba.

Borpiac

A hegyközségek 1. rész

A hegyközségek 1. rész

A szőlő-bor ágazattal kapcsolatos szabályozásról szóló cikkeinkben többször is említettük a hegyközségek szerepét, a hegybírók által végzett feladatokat. Szükséges ezért tematikusan is bemutatni a hegyközségek szerepét, feladatait.

A butélia mélyén

Kik a díjazottjai az Országos Borversenynek?

Kik a díjazottjai az Országos Borversenynek?

Augusztus 11-én rendezte meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a 35. Jubileumi Országos Borverseny ünnepélyes, díjkiosztóval egybekötött eredményhirdetését. Nagy aranyérmet három bor kapott, de további díjak is kerültek kiosztásra.

Nagy durranás

Ingyen pezsgővel itatnak Budapesten

Ingyen pezsgővel itatnak Budapesten

Elindult a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának habzóbor- és pezsgőfogyasztást népszerűsítő kampánya, amelynek célja, hogy növelje és éves szinten kiegyenlítettebbé tegye a fogyasztást.

Tüzes víz

Ilyen lenne, ha az igazat írnák rá az alkoholok címkéire

Ilyen lenne, ha az igazat írnák rá az alkoholok címkéire

A Tastefullyoffensive blog boros, rumos, whiskys, vodkás, Jagermeisteres és tequilás címkékkel ötletelt.

Hírszüret

Elhunyt dr. Bussay László borász

Elhunyt dr. Bussay László borász

Dr. Bussay László csörnyeföldi borász és muraszemenyei háziorvos hosszantartó, súlyos betegségben 57. életévében elhunyt – írja a zeol.hu.

Bor + gasztró

Ez a 10 legjobb balatoni lángossütő

Ez a 10 legjobb balatoni lángossütő

A Magyar Konyha magazin összeállította a tíz legjobb balatoni lángossütő listáját. Ez első helyen egy balatonszéplaki, a másodikon egy gyenesdiási, a harmadikon egy vigántpetendi büfé szerepel.

Vino Vitalis

Kultúrált alkoholfogyasztás a Sziget fesztiválon

Kultúrált alkoholfogyasztás a Sziget fesztiválon

Bulizzunk, fesztiválozzunk és igyunk kulturáltan! Az Italmérték program idén a Sziget Fesztiválon is megjelent annak érdekében, hogy felvilágosító munkájának hatására megfontoltabban fogyasszunk alkoholt, és mérsékeljük  a túlzott alkoholfogyasztás, a kiszáradás és az ismert egyéb tünetek okozta kellemetlenségeket.

Ezeket hallgatod te is a borfesztiválokon

Tavasztól őszig szinte minden hétvégén borfesztiválok, gasztronómiai rendezvények vannak országszerte. A bor és étel mellett a szervezők soha nem felejtenek el gondoskodni a jó hangulatú koncertekről sem. Ezek a legnépszerűbb borfesztivál-zenekarok.
Bővebben

Bortré

Canter Borház - a zánkai rozé-nagyhatalom

Canter Borház - a zánkai rozé-nagyhatalom

A Zánkán található Canter borház változatos termékpalettáján a komolyabb, érlelt borok kedvelői és az igazi "Balatonpatra való", könnyebb fehérborok és rozék szerelmesei is megtalálhatják a kedvenceiket. A 2014-es évjáratról és egy váratlan Cannes-i kirándulásról kérdeztük Istvándi Tamást, a borház értékesítési igazgatóját.

Blogszemle

Szlovén, tokaji és balatoni borok a tűző napon

Szlovén, tokaji és balatoni borok a tűző napon

Válogass a hazai borbloggerek írásaiból:

 • Borrajongó: Tállya arcai - A megújuló Tállya motorjai
 • Pécsi Borozó: Isztria vörös oldala
 • Borrajongó: Olaszrizlingből elégtelen
 • Mandiner: Laposa Bence interjú
 • Táncoló Medve: Tokaj Komolyzene ihlette klasszikus borok
  (és még sokan mások)


Borban utazom

A hegyek és tenger közti világ - Északnyugat Olaszrország

A hegyek és tenger közti világ - Északnyugat Olaszrország

Előző cikkünket folytatjuk és megkezdjük olaszországi utazásunkat északnyugat felől. Először is egy úti tipp: ha éppen nem a helyszínen tanulmányozza a vidéket egy pincészetnél, akkor vegyen a kezébe egy pohár bort! Most már indulhatunk!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!