Carpe diem

Itt a legborosabb adventi koszorú

Itt a legborosabb adventi koszorú

Idén is elérkeztünk a karácsony előtti negyedik vasárnaphoz, azaz ahhoz, hogy itt legyen az ideje meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Már, hogyha koszorú formájú egyáltalán...

Karácsonyi "Asszony bora, ember bora" játék

Az év végére jelenik meg a Borra-Való együttes Asszony bora, ember bora című lemeze a NarRator Records kiadó gondozásában, az Artisjus Zenei Alapítvány, a Monori Borút Egyesület és a Sláger Tévé támogatásával.
Bővebben

Pohárral a kézben

Az elsők között kóstoltuk a világ leghíresebb újborát

Az elsők között kóstoltuk a világ leghíresebb újborát

A november vadonatúj boraihoz, köztük az aznap először kóstolható idei beaujolaishoz készített ételeket a tőle megszokott minőségben az Araz Étterem csapata. Újból találtunk kedvenceket!

Borpiac

Nagy várakozással tekintenek a 2014-es évjárat elé a Tűzkő Birtokon

Nagy várakozással tekintenek a 2014-es évjárat elé a Tűzkő Birtokon

A tolnai borvidéken működő Tűzkő Birtokon a 2014-es évjárat kiváló borokat eredményezett, mind a fehér, mind a vörösek tekintetében.

A butélia mélyén

Ide kattints, hogyha te is szereted az édeset!

Ide kattints, hogyha te is szereted az édeset!

Vannak szerelmesei az édes boroknak, főleg a Tokajinak. Nekik ott a helyük az első Aszú Napon november 28-án. A rendezvényt nem titkoltan, hagyományteremtő céllal rendezik meg.

Nagy durranás

Péntekig lehet előjegyezni a Pezsgő- és Aszúkiválóságok Könyvét

Péntekig lehet előjegyezni a Pezsgő- és Aszúkiválóságok Könyvét

A Nemzeti Borkiválóság Program keretében Magyrországon elsőként lesz tematikus kiadvány pezsgőkről, a kötet hamarosan megjelenik, ingyenes lesz és már igényelhető.

Tüzes víz

Jóval kevesebb pálinka lesz

Jóval kevesebb pálinka lesz

A feketegazdaságnak kedvezhet a pálinkafőzés jövedéki adójának emelése a szakma szerint. Úgy vélik, akár 10 százalékkal is visszaeshet a legálisan előállított mennyiség.

Hírszüret

Mi lesz az ismeretlen ismerősökkel?

Mi lesz az ismeretlen ismerősökkel?

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet felmérése szerint a 22-ből csak öt olyan borvidékünk van, amelyet a megkérdezettek spontán meg tudtak említeni. Mi lesz a többiekkel?

Bor + gasztró

Világbajnoki címre hajt a magyar szakács válogatott

Világbajnoki címre hajt a magyar szakács válogatott

A Culinary World Cup elnevezésű gasztronómiai világbajnokság négyévente kerül megrendezésre Luxemburgban, ahol közel 50 nemzet, több mint 1600 versenyzője mutatja be tudását, köztük hazánk nemzeti csapata.

Vino Vitalis

Mit ne fogyassz másnaposan

Mit ne fogyassz másnaposan

Reggel felébredsz, rossz a közérzeted, fáj a fejed, szédülsz és bizony ez nem vírus. Egy átbulizott éjszaka után bárcsak semmisé tehetnénk a másnapot. Mit kerüljél, hogy ne tetézd a helyzetedet?

Ki kapja Az Év Bortermelője Magyaroroszágon díjat?

A Magyar Bor Akadémia idén 24. alkalommal adja át az Év Bortermelője díjat. Öten vannak versenyben a címért, arról, ki nyeri el az elismerést, az akadémia tagjai szavaznak majd. A hivatalos szavazással párhuzamosan lapunk is megkérdezi olvasóit.
Bővebben

Bortré

Villányban készül az örökkévalóság bora

Villányban készül az örökkévalóság bora

Ősszel és tél elején el vagyunk kényeztetve mi, borkedvelők; rendre jelennek meg a "nagy borok" a borfesztiválok ideje alatt és a karácsony előtti időszakban. Nincs ez másként a Vylyannál sem, itt a 2009-es Duennium. Mi nem bírtunk várni Adventig, a pincénél már elő is kóstoltuk, sőt egy egész Duennium vertikális borsorral fogadott bennünket Debreczeni Mónika!

Blogszemle

Sopron, Csopak, Pannonhalma - itt az új eresztés

Sopron, Csopak, Pannonhalma - itt az új eresztés

Válogass a hazai borbloggerek írásaiból:

 • Borrajongó - Soproni merlot kvartett
 • Poppmood - Ilyen egy kívül-belül designer champagne
 • Borravaló - Horvát rizlingek vendégjátéka
 • Metropol - Csopaki köves kalandok
 • Táncoló Medve - Mi újság Pannonhalmán?
  (és még sokan mások)


Borban utazom

Kezdhetnek németül tanulni a pécsi borászok?

Kezdhetnek németül tanulni a pécsi borászok?

Magyarország Dél-dunántúli borvidékeivel foglalkozik egy német gasztronómiai-kulturális magazin.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!