Gyöngyözött az Erzsébet tér

Borászportál - MTI
2012. július 30., 10:40


Buborékfesztivál - Francia, olasz, spanyol, portugál és természetesen magyar pezsgők, champagne-ok, proseccók vagy habzóborokkal  várták a Buborék Fesztivál közönségét péntektől vasárnapig a budapesti Erzsébet téren.
Gyöngyözött az Erzsébet tér
 
Az első alkalommal meghirdetett rendezvény a természetes vagy mesterséges úton szén-dioxiddal dúsított borok világáról kívánt átfogó körképet adni. A számos külföldi és hazai pezsgőféleség mellett a fesztiválon mutatkozott be a Sugarbird divattervezőinek a Bock borászattal karöltve megalkotott és megtervezett, egyedülálló dizájnú rosé habzóbora – adta hírül a távirati iroda.
 
Mint közölték, a champagne őshazájából, Franciaországból olyan ismert termelők italait lehetett megkóstolni, mint az Alfred Gratien, a Billecart-Salmon, a Dom Perignon, a Krug, a Laurent Perrier, a Louis Roederer, a Mumm, a Moet&Chandon és a Veuve Clicquot Ponsardin.
Olaszországból a Bortolomiol, az Il Prosecco, a Villa Maria és a Zonin képviseltette magát, a spanyolországi pincészetek közül a Codorníu és a Freixenet caváival találkozhatott a közönség, míg Portugáliából a Gazela és a Mateus vett részt habzóboraival a Buborék Fesztiválon.
A rendezvényen a magyar kínálatból a Törley, a Chapel Hill, a Hungaria, a Francois, a Frittmann Pincészet, a Gedeon Pincészet, Gere Attila, Gere Tamás, Günzer Tamás, a Mészáros Pincészet, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Pfneiszl Pincészet, Riczu Tamás, a Sugarbird (Bock) és Tiffán Imre pezsgőivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
A fesztiválra a belépés ingyenes volt; a szüleikkel kilátogató gyermekeket a szervezők alkoholmentes pezsgőkkel, buborékfújókkal várták.
Winelovers borok az olvasás mellé