Cassis pezsgőkoktél

Borászportál
2013. január 29., 14:05


Recept - A pezsgő nemcsak a karácsony, a szilveszter és a házassági évfordulók itala, bár mi magyarok leginkább csak ezen alkalmak során fogyasztjuk. Pedig akár egy party, akár egy laza baráti beszélgetés könnyed indítója lehet, pláne, ha koktélként szervírozzuk.
Cassis pezsgőkoktél
 
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg fekete ribizli
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 dl vodka
- kb. 5 dl száraz pezsgő
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is. - Koktélos poharakba 2-2 ribizlis jégkockát teszünk, hozzáadunk 1-2 evőkanál ribizlis szirupot, majd felöntjük a behűtött száraz pezsgővel.
 
Winelovers borok az olvasás mellé