Május végén-júniusban a legfinomabb az eper, de nem csak a gyönyörű piros gyümölcsnek van itt az ideje a nyár beköszöntével, hanem a pezsgőknek, koktéloknak is. Ráadásul az eper és a pezsgő országos cimborák. Mire várunk hát?
Egy különleges minőségű pezsgőt eperrel terrorizálni hülyeség - mondanák sokan, és mi nem is arra gondolunk, hogy a legkomolyabb champagneokkal játsszunk koktélosdit. Azonban egy egyszerűbb, de jól kiválasztott pezsgő kiváló alapja lehet akár egy epres koktélnak.
Nem is kell hozzá más, csak a jól behűtött pezsgő, és néhány szem érett eper, amelyeket egy szitán átpréselve már meg is szabadultunk a magoktól. Ez után jöhet óvatosan hozzá a pezsgő, és már csak díszíteni kell.
A kísérletező kedvűek kipróbálhatják rozé pezsgővel és más gyümölcsökkel is, hiszen a ribizli és a málna is kiváló választás, sőt, hamarosan itt a sárga- és az őszibarack, valamint a nektarin is!