Csak a hungarikumokkal van esélyünk VIDEÓ

Kielmayer Kristian
2011. szeptember 24., 21:07


Számos izgalmas és érdekes személyiséggel lehet a Budai várban találkozni, főleg a Borfesztivál során. Én mégis úgy gondolom, hogy a legizgalmasabb embert sikerült elcsípnünk a Borászportál stábjával. Nem borász és nem is borkereskedő. Engedjétek meg, hogy bemutassam tanítómesteremet: Dr. Cey-Bert Róbertet.
Csak a hungarikumokkal van esélyünk VIDEÓ
 
Dr. Cey-Bert Róbert Somogy megyéből hódította meg a világot, fiatalon az orosz megszállók ellen harcolt '56-ban Budapesten, majd Ausztriában és Franciaországban tanult. Pályafutását Távol Keleten folytatta, ahol a legkomolyabb szállodáknak és más intézményeknek is volt marketing tanácsadója. A gasztronómia és a bor mindig fontos szerepet játszott az életében, ez számos borgasztronómiai témájú könyvében visszatükröződik, amelyekben a borok és ételek mindig a „hely szellemisége“ jegyében kerülnek megjelenítésre. Helyi ételek, helyi borokkal, mindig nagy figyelemmel fordulva a hungarikumok felé.
 
Cey-Bert Róbert összeköti a keleti filozófiát, az ősi magyar szellemiséget a nyugati modern gondolatokkal és tanítással. Gondolatok Tokajról, Hungariukumokról, a termőterület fontosságáról és a marketingről.
 
Winelovers borok az olvasás mellé