Fergeteges hangulat a Gellértben

Dolezsár Erika
2013. április 15., 17:15


Summarium - 2013. április 6-án és 7-én került megrendezésre a Hotel Gellértben a Nekünk a Balaton a Riviéra fesztivál. A hotel vezetősége egész hétvégére szóló programmal készült, megidézve a balatoni hangulatot, ahol az érdeklődők néhány órára a balatoni strandon érezhették magukat.  
Fergeteges hangulat a Gellértben
 
Április első hétvégéjén, mikor már egy ország várja a tavaszt, ízelítőt kaptunk az idei szezonból. A Hotel Gellért programjaival idevarázsolta Budapestre az igazi balatoni életérzést. A rendezvényen több mint 50 kiállító vett részt, főleg a Balaton legjobb borászatai, többek közt a Feind borház Balatonfőkajárról, a Szent Donát pincészet Csopakról, a Borbély pincészet Badacsonyból és a Liszkay pincészet Monoszlóról.
Fergeteges hangulat a Gellértben
Utóbbi borászat nemcsak a kiváló boraival nyűgözte le az érdeklődőket, hanem mesés zongorajátékával is, melyet Liszkay Mihálynak, a pincészet tulajdonosának köszönhettünk. Kellemes aláfestése volt ez az estének, amellyel igazán megalapozta a jó hangulatot.
Az édes élményeket Horváth János csokoládékészítőnek, az Artis csokoládéműhelynek, illetve a Bergmann cukrászda desszert különlegességeinek is köszönhettük. A balatonfüredi cukrászda narancsos csoki mousse tortája felejthetetlen élményt nyújtott, ahogy a kedves kiszolgálás is. Aki Balatonfüreden jár, annak érdemes ellátogatni hozzájuk.
A kiállítók közt voltak még kézműves sajtkészítők, kékfestő, kerámiakészítők, szállodák és éttermek a Balaton minden tájáról.  Aki a látványon kívül az ízekben is szerette volna megidézni a Balatont, az is megtehette. Öt neves étterem, a Chateau Visz Gourmet Étterem, a Kistücsök Étterem, a Söptei pincészet és Étterem, a Chianti étterem, valamint a Kővirág Panzió és Étterem kínálta a finomabbnál finomabb ételeket a vendégeknek. Az étel különlegességeken kívül a hagyományos ételek, mint a palacsinta, a lángos, a hal, mind megtalálhatóak voltak a rendezvényen.
Mikor már kellő hangulatba kerültek az érdeklődők, tombolasorsolásra került sor. A főnyeremény egy balatoni hétvége volt két fő számára, all inclusive ellátással. De akinek még mindig nem lett volna elég a programokból, következett az este sztárvendége: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, akik a tőlük megszokott stílusban szórakoztatták a közönséget.  Az i-re a pontot DJ Smash tette fel, aki a videó diszkójával fergeteges hangulatot teremtett. A megszokott retro partykon túlmenően ezen az estén a nagy kivetítők segítségével visszahívta a 60-as, 70-es, 80-as és a 90-es évek nagy sztárjait a színpadra. A közönség így tánc közben a video klipeket is végigkövethette. Felcsendültek a mindenki által jól ismert retro dalok, amik nélkül nem buli a buli, s nem Balaton a Balaton.
 
Winelovers borok az olvasás mellé