BOGYÓLÉ Best of Kiállítás Pécsett, nov 10-30.

Hét évet átfogó Bogyólé címketárlattal, rendhagyó újborbemutatóval készül a Vylyan. A Bogyólé pályázat hét évének címketermését mutatják meg a nagyközönségnek; a pécsi diákok címkepályázataiból válogatott alkotásokból rendeznek kiállítást BOGYÓLÉ BEST OF (2005-2011) címmel, amely november 10- 29-ig ingyenesen látogatható Pécsett, a Király utca 15. sz. alatti Hattyúház Galériában.
A bor
A Bogyólé a Vylyan Pincészet újbora. A villányi lankák „bozsoléja” a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé nuvo] hagyományait követve készül. E különleges borkészítés lényege, hogy maga a bor a bogyón belül születik, erre utal a „Bogyólé” elnevezés.
BOGYÓLÉ Best of Kiállítás Pécsett, nov 10-30.
Az elmúlt évek cimkepályázatainak győztes alkotásai
Kattintson ide, ha többet szeretne tudni a Vylyan 2011-es Bógyólé nevet viselő újboráról.
A címkepályázat
Mivel nem csak a belbecs, hanem a külcsín is fontos, a Bogyólé címkéjének megtervezésére hetedik éve művésznövendékeket kér fel a Vylyan. A pályázók köre: a PÉCSI Tudományegyetem jelenlegi és volt hallgatói (30 éves korig!), főként a Művészeti Kar hallgatói, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium diákjai. Az első helyezett 15-20 ezer Bogyólé palackon láthatja viszont munkáját, emellett ötvenezer forint alkotói díjat és természetesen bort vihet haza! A pályázatok színvonala miatt minden évben második és harmadik helyezettet is választott a zsűri. Minden évben együttműködő partner a PÉCSI Tudományegyetem Művészeti Kara és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanárai. (A programajánló a hirdetés után folytatódik!)
Miért Pécs?
A pályázat kiírói - a Vylyan Pincészet – nem csak művészlelkek, művészetpártolók, de lokálpatrióták is. :)
Miért ifjú művészek?
Egyértelműen a tehetségkutatás a cél, a nyerte,s felbecsülhetetlen referenciával, egy nagyot léphet a Nagybetűs Életbe. Emellett az újbor bor frissessége, üdesége, lendülete fiatal tervezőt kíván: bíznak abban, hogy a fiatal művészek ráéreznek az újbor hangulatára, a címke egyedisége, pimaszsága, frissessége ezt tükrözze.
BOGYÓLÉ Best of Kiállítás Pécsett, nov 10-30.
Hogy mindez sikerült-e, megnézheti a Vylyan Pincészet novemberben nyíló Bogyólé best of 2005-2011 c. kiállításán!
Vernisszázs: nov. 10 csütörtök 18.00
Azaz rendhagyó megnyitó, újborbemutató, ahol a szellemi táplálék mellett egyik érzékszerv sem marad szárazon, lesz minden, mi szem - szájnak -orrnak - fülnek ingere!
A kiállítást megnyitja: Szalay Tamás (ZSÖK Kft.nemzetközi igazgatója), aki a Pécs EKF projekt óta ismert személy, s irodalmi vénájából táplálkozva olyan jól nyit kiállítást, hogy másra nem is tudott a Vylyan gondolni!
Újborkóstoló Ipacs Szabó Istvánnal, a Vylyan főborászával, akitől hallhatjuk a címkék mögötti bor történetét, azaz, hogy mitől bogyólé a Bogyólé.
Egy falatka kulinária: Golyák Csaba mesterszakács – nemzetközi díjakat halmozó, amúgy séfruhájából kibújva basszusgitáros – a Bogyóléhez megálmodott tapasokkal készül.
A lemezjátszók mögött DJ Elegánskutya, született Soltész Péter gondoskodik a zenei aláfestésről, aki az FTP, azaz 'Fiatal Pornósztárok Találkozója' csapat tagjaként 10 éve a felhőtlen jókedv jegyében kényezteti a szabadstílusú eklektika ritmusával a vájtfülű, táncoslábú pécsieket.
A kiállítás nyitva tartása: November 10-29-ig, minden nap 12-18 óráig
Finisszázs: nov. 27.: MŰVÉSZ PIAC advent első vasárnapja alkalmából (részletek hamarosan!)
Kiállítanak: 
A PÉCSI Tudományegyetem, a Művészeti Kar jelenlegi és volt hallgatói, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium diákjai:
Noviczki Katalin
Rádóczy Bálint
Dobány Mátyás
Klárik Balázs 
Bese Örs 
Szakál Éva
Vidákovich Sámuel 
és sokan mások.........
 
További információ: 
Iványi Emese, 30/458-11-08,
BOGYÓLÉ Best of Kiállítás Pécsett, nov 10-30.