Kékfrankos MOST - Nagy Kékfrankos Kóstoló, április 30.

Budapest - A Kékfrankos MOST! egy egész hónapig tartó, a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító programsorozat, amelynek keretében szerte az országban borkóstolókat, borvacsorákat tartanak majd, figyelmet szentelve e sokszínű szőlőfajtának. A legtöbb kékfrankost felvonultató kóstolóra Budapesten, a Boscolo Hotel Budapestben kerül sor április 30-án, a négynapos pihenést megelőzően.
A kékfrankos hazánk legelterjedtebb kékszőlő-fajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. A szőlőfajta kifejezetten sokszínűnek mondható, hiszen többféle bortípus is nyerhető belőle. A kékfrankos kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt könnyű, gyümölcsös bor, vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel. Mindezt az összetettséget kívánja felvonultatni a Kékfrankos MOST!

A Kékfrankos MOST! programsorozatot a Winelovers csoport szervezi, amely már olyan rendezvényeket tudhat maga mögött, mint az Olaszrizling Október és a Magyar Borok Bálja. A Kékfrankos MOST! tavaszi eseményeit ősszel az Olaszrizling Október második kiadása követi majd, valamint novemberben az első ízben megrendezett Bordó Blend.

A Boscolo Hotel Budapest termeiben lezajló Nagy Kékfrankos kóstoló egy egész napos kékfrankosra épülő program. A nap legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14:00-22:00 között kerül megrendezésre, és amelyre a hazai borászokon túl osztrák vendégeket is várunk. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni a szőlőfajtában, négy ültetett mesterkurzussal készülünk, amelyet hazai és külföldi szakértők vezetnek majd.
Jegyárak:

Sétáló kóstoló elővételes jegyár: 7900 Ft
Sétáló kóstoló helyszínen megvásárolva: 8900 Ft

A belépő tartalmazza a korlátlan borkóstolást. A helyszínen pohár bérlése 1000 forintért lehetséges, a bérleti díjat a pohár leadásakor visszaadjuk. A gasztronómiai kiállítók ételeit térítés ellenében lehet megvásárolni.

Mesterkurzus: 4000 Ft

VIP: 14 900 Ft

A belépő tartalmazza a kóstoló poharat, amelyet a kóstoló végén nem kell visszaadni. Két darab 1000 forintos ételkupont, egy darab 500 forintos bonbon kupont, egy darab 500 forintos kávé kupont, amelyek a helyszínen a gasztronómiai kiállítóknál beválthatóak. Elköszönő táskát, amelyben többek között ajándék drop stopot is találsz. A VIP jegy belépési lehetőséget nyújt egy különteremben, amely pihenési lehetőséget kínál, egy különleges kóstolót valamint ásványvizet.

Szakmai jegy 6900 Ft (Szakmai jegy vásárlása esetén kérjük, jelöld meg mely cégnél és milyen pozícióban dolgozol.)

Jegyvásárlás kapcsán írj az info@kekfrankosmost.hu e-mail címre, és mi elküldjük az információkat. További jegyvásárlási lehetőségek hamarosan.
A Nagy Kékfrankos Kóstoló Facebook oldala itt érhető el.