Polgár borkóstoló a szentendrei Borháló Borszaküzletben, március 27.

Szentendre - Villány egyik nagy öregje, meghatározó alakja, a „Villányi Ötök” egyik alappillére Polgár Zoltán (1996-ban év borásza) látogat el a Borháló szentendrei üzletébe (2000. Szentendre, Táncsics utca 1.) és kóstoltatja a Polgár Pincészet borait 2014. március 27-én 18 órai kezdettel.
Polgár borkóstoló a szentendrei Borháló Borszaküzletben, március 27.
A borász - Bock Józseffel (1997-ben az év borásza), Gere Attilával (1994-ben az év borásza), Tiffán Edével (1991-ben az év borásza) és Gere Tamással járult hozzá ahhoz, hogy a rendszerváltás után elsőként Villány neve kerüljön fel Magyarország boros térképére.

Látogasson el a kóstolóra, ahol olyan kérdésekre kaphat választ, hogy milyen a tető nélküli műhely, vagy miért a cabernet sauvignon a legjobb választás a feleségünknek. Természetesen a nagy mesélőtől, a Villányi Jókai Mórtól nem biztos, hogy komoly választ fog kapni.

A kóstolón bemutatja legkülönlegesebb borait (Polgár Barrique cuvée 2007 szűretlen, Ezüsthárs…), mesél a Nemes Fehér születéséről, hogy hogyan került Bánáti Rizling és Bakator a cuvée-be és sok más érdekességről is.

A kóstolt borok listája:

  • Birok Cuvée 2011  (Syrah, Cabernet Franc) – A két fajta sikeres házasítása réven a Syrah adja a masculin testet míg a Franc a fűszerek bájával tompítja az erőt
  • Cabernet Sauvignon 2011 – Illatában a feketebogyós gyümölcsök köszönnek vissza, amit az ízek visszaigazolnak
  • Cuvée Barrique 2007 – a Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc  házasításából született, illatában erdei bogyós gyümölcsökre emlékeztető , újhordós érlelésből származó vörösbor
  • Merlot 2011 – Piros bogyós gyümölcsök, meggy, áfonya és málna rubint színben beöltözve
  • Pinot Noir 2011 – Erdei avar, gomba és szivarfüst.
  • Portugieser 2013 – Fűszeres illatbomba gyerekcipőben, amit hamarosan kinő  
  • Ezüsthárs 2009 – késői szüretelésű félédes borkülönlegesség ahol a nyári virágok mézes illata párosul a szőlő friss édes ízével

És hogy még egy igazi meglepetés is legyen:

A Polgár Pince kizárólag a Borhálónak elkészített borának a Serum Veritasnak a premierje, mely csúcsélmény 1,5 literes magnum palackban lesz kapható!

A kóstoló költsége 500 forint, amely teljes egészében levásárolható a bemutatott borokra.
Jelentkezni személyesen lehet pincénkben nyitva tartási időben, vagy hírlevelünkre való feliratkozással március 26-ig:
www.borhalo.com/szentendre

És a lényeg még egyszer:

Hol? Szentendrén (2000. Szentendre, Táncsics utca 1.)
Mikor? 2014. március 27-én, 18 órai kezdettel
Ki kóstoltat? Polgár Zoltán (Villány)