Tokaji borok és a Csoko-Láda Csokibolt finomságai a Pécsi Borhálóban, április 11.

Pécs - Április 11-én, pénteken 17.00 órától egy igazán különleges alkalom keretében ismerheted meg a tokaji borokat, amikor a bor és a csokoládé összeolvad egy estére a Mártírok útján.
A pécsi Borháló Borszaküzletben Radics Barna tokaji borász remekeit kóstolhatják meg az érdeklődők, az ő személyes ajánlásával és a pécsi Csoko-Láda kézzel készített csokoládé bonbonjai kíséretében.

Radics Barna a Tokaji borvidék fiatal borászgenerációjának kiemelkedő alakja. És nem utolsó sorban nagyszerű történetmesélő is.

Radics Barnabásról:
A szőlészethez és a borászathoz fűződő szeretete gyermekkorából fakad, mivel a Somlón nőtt fel az apai és nagyapai szőlőkben és pincékben. Mára családot is alapítva saját pincészettel és szőlőbirtokkal rendelkezik Tokaj-Hegyalján, a Tállyával határos Rátkán.
A szőlészet 2007-ben 0,4 hektár saját és 2 hektár bérelt szőlő művelésével indította el a pincészetét. Jelenleg 8 hektárnyi területen termel furmintot és hárslevelű fajtákat, melynek 60 %-a saját tulajdonában van.
Hektáronkénti 40-60q átlagos szőlőterméssel dolgozik, mely a rosszabb évjáratokban is elfogadható minőséget biztosít.
A tápanyag-utánpótlást 4 évente szerves trágyával, valamint a permetezések során lombtrágyával szokták elvégezni. Növényvédelemben törekszik a permetezések számának a minimalizálására, ez maximum 5 alkalom. Egyrészről a termelési költségek visszafogása érdekében, más részről pedig ami a legfontosabb: a fürtök minősége érdekében. "Agyonmérgezett termésből nem kapok egészséges, szép ízvilágú bort."- vallja.

(Forrás)


A kóstolandó borok:

  • Pionír Irsai Olivér 2013
  • Pionír blend 2013 (furmint , hárslevelű, tramini)
  • Tokaji furmint Pazar 2011
  • Tokaji furmint félszáraz
  • Tokaji furmint száraz
  • Tokaji félédes Sárgamuskotály
  • Tokaji édes Hárslevelű
  • borkóstolóról természetesen nem hiányozhatnak a megszokott borkorcsolyák sem!
A résztvevők a Csoko-Láda Csokibolt és Mosonyi Éva személyes ajánlásával próbálhatják ki, milyen is az, amikor a csokoládé a borral a szájban nászra kél!

Csoko-Láda Csokibolt
A Zsolnay negyedben található csokiboltban rengeteg csokoládé várja a csokoládé kedvelőket. Fehér csokoládé, tejcsokoládé, étcsokoládé, forró csokoládé, kávé, A kézzel készített, saját gyártású csokoládék mellett a magyar csokoládék, bonbonok, a külföldi márkás csokoládék különös hangsúlyt kapnak. Aki betér a Csoko-Ládába, egy igazán különleges csokoládékat kínáló szakboltban találja magát. Az egyedülálló bonbonpult és a klasszikus berendezés a Mosonyi család értékrendjét képviseli. A berendezések, kiegészítők, dekorációk között nem egy olyan tárgy akad, amely az otthonukból származik. A Csokibolt megnyitásával az volt a céljuk, hogy minőségi csokoládékat méltó környezetben kínáljanak a régió vásárlóinak. Kiemelt figyelmet fordítottak a magyar kézműves bonbonok és a különleges csokoládék bemutatására. Szeretnék, ha a bonbonpultról való szemezgetés új vásárlási szokást honosítana meg nálunk is.


Az üzlet befogadóképessége korlátozott, ezért kérünk, részvételi szándékodat jelezd mihamarabb előre (e-mailen, telefonon vagy személyesen az üzletben)!

A kóstolón történő részvételért jelképes 500 Ft-ot kérnek, ami természetesen azonnal levásárolható az üzletben!

Cím:
Pécs, Mártírok útja 19.
Tel: 06-72/212-811
pecs1@borhalo.com