Radics Barna kóstoló a Nyíregyházi Borháló üzletben, május 30.

Van már programja május 30-ára? Mit szólna hozzá, ha egy jó arc jó borait kóstolhatná meg. Ráadásul a borász személyes vezetésével? Radics Barna a Tokaji borvidék fiatal borászgenerációjának kiemelkedő alakja. Ráadásul még nagyszerű történetmesélő is.
Radics Barna kóstoló a Nyíregyházi Borháló üzletben, május 30.
Május 30.-án, pénteken 18.00 órától végkifáradásig  Radics Barna tokaji borász remekeit kóstolhatja meg, a borász személyes ajánlásával.

Amit mindenképpen megkóstolhat ezen az estén – a teljesség igénye nélkül:

  • Tokaji Furmint 2011 száraz
  • Tokaji Hárslevelű 2012 félszáraz
  • Pionír Irsai Olivér 2013
  • Pionír Zempléni tramini 2013
  • Pionír Blend 2013 (furmint , hárslevelű, tramini)
  • Pionír Shirah 2012
  • Zempléni Sárgamuskotály 2013 félédes
  • Zempléni Hárslevelű 2012 édes

A borkóstolóról természetesen nem hiányozhatnak az üzlet által készített finomságok sem, mint például a jól megszokott borkorcsolyák.

Amint a borsorból is látszik nem egy szokványos Tokaji borkóstolóra számíthat az aki ellátogat erre az eseményre péntek este. Nem csak a borkészítés technológiájában formabontó Tokaj-Hegyalján Radics Barna, de termesztett szőlőfajták tekintetében is. Hiszen ki volt már Tokaji borkóstolón ahol Irsai Olivért, Traminit vagy akár Shirah szolgáltak fel.
Az üzlet befogadóképessége korlátozott ezért kérem, hogy jelezze részvételi szándékát emailban, telefonon vagy akár személyesen is az üzletben.

Jelentkezés: http://www.borhalo.com/nyiregyhaza oldalon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben vagy az üzletben.

A legutóbbi kóstolón is telt ház volt!

A kóstolón történő részvételért jelképes 500 Ft-ot kérnek, ami természetesen azonnal levásárolható üzletünkben!

Elérhetőségek:
Girhiny Gyula, üzletvezető
Mobil: + 0620-222-5454
E-mail: nyiregyhaza@borhalo.com
Cím: 4400 Nyíregyháza, Kossuth ut 46. (A GOMAX irodatechnika mellett a város felé.)
Web: www.borhalo.com/nyiregyhaza
Facebook:  https://www.facebook.com/borhalo.nyiregyhaza

Várjuk jelentkezését és a személyes találkozást!
Radics Barna kóstoló a Nyíregyházi Borháló üzletben, május 30.
Radics Barnabásról:

A szőlészethez és a borászathoz fűződő szeretete gyermekkorából fakad, mivel a Somlón nőtt fel az apai és nagyapai szőlőkben és pincékben. Mára családot is alapítva saját pincészettel és szőlőbirtokkal rendelkezik Tokaj-Hegyalján, a Tállyával határos Rátkán.
A szőlészet 2007-ben 0,4 hektár saját és 2 hektár bérelt szőlő művelésével indította el a pincészetét. Jelenleg 8 hektárnyi területen termel furmintot és hárslevelű fajtákat, melynek 60 %-a saját tulajdonában van.
Hektáronkénti 40-60q átlagos szőlőterméssel dolgozik, mely a rosszabb évjáratokban is elfogadható minőséget biztosít.
A tápanyag-utánpótlást 4 évente szerves trágyával, valamint a permetezések során lombtrágyával szokták elvégezni. Növényvédelemben törekszik a permetezések számának a minimalizálására, ez maximum 5 alkalom. Egyrészről a termelési költségek visszafogása érdekében, más részről pedig ami a legfontosabb: a fürtök minősége érdekében. "Agyonmérgezett termésből nem kapok egészséges, szép ízvilágú bort."- vallja.