The Brand New Heavies július 18-án a VeszprémFesten!

Veszprém - A londoni acid jazz szcéna egyik úttörője, a The Brand New Heavies látogat július 18-án hazánkba az idei VeszprémFestre! A csapat több mint két évtizede tartja lázban az Egyesült Királyság zenei életét a jazz, a funk és a soul elemeket egyaránt tartalmazó zenéjével.
The Brand New Heavies július 18-án a VeszprémFesten!
Az 1990-es első Brand New Heavies lemez első sorban inkább instrumentális anyagokat tartalmazott néhány vokális szerzemény mellett. Ezt követően csatlakozott a csapathoz az amerikai énekesnő, N’Dea Davenport, s ezzel megkezdődött az együttes első aranykorszaka. A nevüket fogalommá tévő bemutatkozó albumukat újra kiadták Davenport éneklésével, s világsiker lett 1992-ben.

Ezután a Heavies egy éles kanyarral stílust váltott, és előrukkolt a Heavy Rhyme Experience: Vol. 1 című lemezzel, olyan népszerű rapperekkel erősítve, mint Main Source, Gang Starr, Grand Puba és a Pharcyde.

Két évvel később jelent meg a Brother Sister, melyen olyan sikerek szerepeltek, mint a Dream On Dreamer, a Back To Love és a Spend Some Time. Az angol toplistán a 4. helyre jutott, és platinalemez lett.
Davenport 1994-ben távozott az együttesből, hogy régóta vágyott szóló albumát elkészíthesse. Következő énekesük Siedah Garrett lett, aki régóta zenélt Quincy Jones-szal, rendszeresen közreműködött Michael Jackson lemezein és turnéin. A Shelter című albumot együtt készítették el.

A Young Disciplesből érkező Carleen Anderson, Garrett távozásával csatlakozott énekesként a Trunk Funk – The Best of The Brand New Heavies elkészítéséhez.
The Brand New Heavies július 18-án a VeszprémFesten!
Rövid szünet után a csapat 2006-ban újra összeállt, s egy új albummal jelentkezett Get Used To It címmel. A lemez megjelenése után az amerikai Billboard magazin Davenportot a világ hét csodáinak egyikének nevezte, aki nemcsak elénekli a szöveget, hanem életre is kelti.

2013-ban az újjáalakult Heavies kiadta új, Forward című albumát, melyen N’Dea Davenport több számot is előad az új angol énekessel, Dawn Joseph-fel, nem egy számot Kincaid-del együtt hangszerelve is, jellegzetes funkos instrumentális stílusukban.

Koncertsorozatukon - melynek a VeszprémFest is egy állomása – a Forward számai mellett természetesen legnagyobb slágereik is elhangzanak.

A londoni csapat előtt, 20 órától Zolbert, az idei Jazzy Dalverseny fődíjas szaxofonosa lép fel! Zolbert produkciójának alapja egy 5 főből álló, élőben játszó zenekar (billentyű, basszusgitár, dob, gitár, szaxofon). A formáció repertoárjában, Zolbert saját szerzeményei mellett, a neves énekesek nagysikerű slágerei is helyet kapnak szaxofonon, melyek hűen tükrözik a hazánkban egyre népszerűbb smooth jazz és az instrumentális pop zenei irányvonalat, fiatalos és tartalmas, szórakoztató kikapcsolódást nyújtva nézőinek.