Tóth Ferenc borainak kóstolója a Borháló Nyíregyházi üzletében, július 18.

A Borháló Nyíregyházi üzletében nincs uborkaszezon! Sőt, most következik a nyár egyik ütős programja, amiért még a nyaralást is érdemes elcsúsztatni pár nappal!
Tóth Ferenc borainak kóstolója a Borháló Nyíregyházi üzletében, július 18.
Az üzletbe az Egri borvidék egyik legendás borásza látogat el: az Egri Borvár, Tóth Ferenc Pincészete

Ne hagyja ki a hónap borkóstolóját Nyíregyházán!

Az EGRI BORVÁR méltán kedvelt borait Tóth Ferenc lánya, Tóth Katalin mutatja be július 18.-án pénteken 18 órakor a Borháló nyíregyházi üzletében.

Egy kis infó az Egri Borvár  borászatról:

Tóth Ferenc az egri borászat legendás alakja. Amikor helyi borász körökben szóba jönnek a nagy öregek, Feri bácsit mindig a legnagyobb tisztelettel említik, s ez mindent elmond a családi vállalkozás fejéről. Tóth Ferenc fél évszázados borászati működése a kadarka fajta óvása és a nagy cuvée összeállítása jegyében zajlott. A kadarka megmenekült a teljes elfeledéstől és megszületett a híres Várvédő Cuvée.

Munkája elismeréseként 2013-ban megválasztották a 2012-es év egri borászának.
Tóth Ferenc 1956-ban, alig tizenhét évesen készítette első bikavérét, mert a családi hagyomány szerint a gyereknek is „benne kellett élni a szőlőben”. A több generációs családi borászat másfél hektár területtel indult. A pincészet jelenleg 20 ha termő szőlővel rendelkezik, valamennyi terület a borvidék legjobb helyein van: Áfrika-, Almagyar-, Marinka dűlő, Síkhegy, Galagonyás és Tihamér tető. Széles fajtaszerkezet jellemezi a gazdaságot: leányka, királyleányka, pinot noir, kadarka, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, kékfrankos.

Tóth Ferenc Eger vastag, húsos oldalát mutatja be. Borai egytől egyig teltek, komplexek, tekintélyesek. Külön érdeme a borászatnak, hogy kiváló hordóhasználattal a fás érlelés erényeit is belekomponálják a boraikba, ugyanakkor a könnyedebb, üdébb tételeknél (leányka, rozé, siller) megmutatják a technológiai tudást is.

„El kell felejteni a nagy termésű, nagy terhelésű éveket. Csak nagy minőséggel lehet megnyerni az embereket” – vallja Tóth Ferenc, aki ezt a tanulságos gondolatot osztotta meg velünk a hordóhasználatról: „A hordóban kap a bor szép íz harmóniát. A modern, reduktív technológiával nem lehet bemutatni azt, amit a bor a saját életével ér el.”

Amit mindenképpen megkóstolunk ezen az estén:
  • Egri Leányka 2012                                       
  • Egri Csillag 2012
  • Kadarka Siller 2013
  • Kadarka 2012
  • Pinot Noir 2009
  • Cabernet Sauvignon 2011
  • Pentaton Cuvée 2012
  • Éden (Merlot) 2012
  • Ezen kívül még egy meglepetés is terítékre kerül, ami eddig még az üzletben nem volt kapható!

A borkóstolóról természetesen nem hiányozhatnak a megszokott borkorcsolyák sem.

A kóstolón történő részvétel 500 Ft mely a kóstoló végén levásárolható!

Az üzlet befogadóképessége korlátozott, ezért a szervezők kérik, részvételi szándékát jelezze mihamarabb (e-mailen, telefonon vagy személyesen az üzletben), mert csak 30 főt tudnak befogadni.

Jelentkezés: http://www.borhalo.com/nyiregyhaza oldalon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben vagy az üzletben.

Várják jelentkezését és a személyes találkozást!

Elérhetőségek:
Girhiny Gyula, üzletvezető
Mobil: + 0620-222-5454
E-mail: nyiregyhaza@borhalo.com
Cím: 4400 Nyíregyháza, Kossuth ut 46. (A GOMAX irodatechnika mellett a város felé.)
Web: www.borhalo.com/nyiregyhaza
Facebook: https://www.facebook.com/borhalo.nyiregyhaza