Libamáj Fesztivál az Erzsébet téren - szeptember 5-7.

Budapest - Hatodik alkalommal rendezik meg a Libamáj Fesztivált szeptember 5-7. között az Erzsébet téren. A népszerű családi játékok, a Libaolimpia mellett a főszerep ismét a gasztronómiáé lesz. A szervezők két különleges ajánlattal is készülnek: már 1000 Ft alatt lehet libamájas meleg ételeket kóstolni és kapható lesz egy különleges Libamáj Fesztivál Menü is.Szeptember 5-én, pénteken 10-kor nyit a Fesztivál.
A hagyományosnak mondható gasztrofesztivál kiállítókban is színesedett: lesz liba tepertős bon-bon, házi füstölésű liba kolbász, áfonyás camambert fagylalt, Tokaji Aszús fagylalt különlegességek, helyszínen sült liba tepertő, szarvasgombás valamint fokhagymás serpenyős libamáj pástétom, tokaji aszús páté, helyben sütött kenyér, kiváló borok és pálinkák és sok egyéb különlegesség várja a látogatókat az Erzsébet téri LibamájFesztiválon.
A libaételek mellett megtalálhatók lesznek a kacsából készült ínyencségek is az Erzsébet téren, a színpadi beszélgetésekből pedig azt is megtudhatjuk majd, hogy milyen a jó libamáj és hogyan kell igazán ízletesen elkészíteni. Aki pedig kedvett kapott hozzá, hogy otthon is elkészítse a Fesztviálon látottakat, az a helyszínen is megvásárolhatja a libamájat.
A Fesztivál 2008-ban a libamáj fővárosából kezdte meg népszerű hódító útját. Azóta járt már a Budai Várban is, az elmúlt évtől azonban az Erzsébet tér ad otthont a rendezvénynek.
"2006-ban a 4Mancs nevű szervezetnek köszönhetően jelentős károkat szenvedett az ágazat és a benne dolgozó mintegy 10 ezer ember. A libaünnep célja, hogy egy évben egy alkalommal a lehető legjobb áron, a lehető legváltozatosabban elkészítve találkozzunk a libamájjal. Ha ugyanis minden magyar egy évben csak 30 deka libamájat enne, akkor az ágazat problémái megoldódnának és közel 10 ezer ember munkájára lenne újra szükség. Ezért gondoljuk úgy, hogy a libamáj nemzeti ügy is egyben" – mondta Pap Krisztián, a szervező Magyar Ízek Alapítvány alapítója.
A fesztivál diszvendége Orosháza városa, a rendezvény fővédnök epedig Fazekas Sándor, Földművelésügyi miniszter.  A Fesztviálra a belépés gyerekeknek 12 éves korig ingyenes!
A LIBAMÁJ FESZTIVÁL nyitvatartása
Péntek 10:00 – 24:00
Szombat 9:00 – 24:00
Vasárnap 9:00 – 20:00
Részletes információk itt.