Mészáros Borház és Pince borkóstolója a Borháló Liget üzletében, szeptember 3.

Kíváncsi arra, hogy kit választottak meg Magyarországon a legeredményesebb 35 év alatti borásznak? Esetleg a borai sem hagyják hidegen? És egyáltalán mitől lehet valaki legeredményesebb 35 év alatti borász ma Magyarországon?
Mészáros Borház és Pince borkóstolója a Borháló Liget üzletében, szeptember 3.
Mészáros Péter
Ha ezeket a kérdéseket személyesen szeretné feltenni a díjazottnak, Mészáros Péternek (Szekszárd), akkor Önnek is a Borháló Ligetben van a helye, ahol Mészáros Péter a pincészetük legszebb borait fogja kóstoltatni 2014. szeptember 3-án (szerda) este 7 órai kezdettel!

Amit biztosan meg fogunk kóstolni:

  • Chardonnay 2013
  • Pinot noir rozé 2013
  • Cabernet franc – Cabernet sauvignon 2013
  • Cabernet válogatás (barrique) 2011
  • Kadarka 2012
  • Cabernet franc 2008
  • Hidaspetre Cabernet franc reserve 2012
  • Merlot 2008
Pár szó a pincészetről:
A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban.
80 hektár szőlőültetvényen gazdálkodnak, széles a fajtaválasztékuk, így több mint 10 féle palackos borral, 3-4 évjárattal tudnak megjelenni a hazai-és külföldi piacokon.
A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, 8 hektáron termesztünk Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkezünk.
A borkészítés hagyományos fakádas és zárt rendszerű technológiával acéltartályokban, automata vezérelt vörösborerjesztő tartályokban, folyamatos laboratóriumi kontroll mellett folyik, az érlelés barrique és ászokhordókban történik. A löszben vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.
Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince. Ez a több mint 250 éves pince 2000. évben került a család tulajdonába, ezt követően kezdtek bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, a főbejárat is eredeti minta alapján készült.
A belépő 1500 Ft, amelyből 500 Ft levásárolható. A belépődíj tartalmazza a borkóstoláshoz felszolgált szokásos falatkákat, illetve a tombolát.
Az estén bemutatkoznak a Donum Terrae magolajai és natúr magkrémjei is!
Mészáros Borház és Pince borkóstolója a Borháló Liget üzletében, szeptember 3.
Danyi Éva és a Donum Terrae kínálata
A szervezők tudatában vannak a „sok ember kis helyen is elfér” közmondásnak azonban minden kedves jelentkezőt arra kérnek, hogy az üzlet véges befogadóképességének (max. 40 fő) köszönhetően részvételi szándékukat minél előbb jelezzék az érkezők létszámának megjelölésével e-mailben!
Jelentkezés: http://www.borhalo.com/liget oldalon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben vagy az üzletben.
Elérhetőségek:
Csizmadia Miklós, üzletvezető
Telefon: +36 30 219-39-39
E-mail: liget@borhalo.com
Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 15. (A Thököly úti CBA és a Garay téri piac között a Schola Europa Akadémiával szemben)
Web: www.borhalo.com/liget
Facebook