Nagy Bordói Kóstoló, november 29.

Budapest – Közelednek az év hűvösebb hónapjai. A Winelovers csoport által 2014-ben első ízben kerül megrendezésre a Bordó Blend elnevezésű tematikus borkóstoló november 29-én. Amihez egyhónapos programsorozat is kapcsolódik országszerte. A bordeaux-i fajtákról szóló tematikus hónap legnagyobb rendezvénye, mesterkurzusokkal, több mint 60 kiállítóval.
Időpont: 2014.november.29. (szombat) 14:00-22:00
Helyszín: Sofitel Budapest (1051 Budapest, Széchenyi tér 2.)
Kiállítók listája: itt
A sétáló kóstoló kezdete 14 óra!
Mesterkurzusok:
Bordeaux-i borok mesterkurzusa 12:30-14:00
Franciaország Bordeaux borvidéke jelenti a kiindulási pontot annak a három szőlőfajtának a szempontjából, amelyek ma a világfajták kifejezés hallatán valószínűleg elsőre az eszünkbe jutnak. A cabernet sauvignon és franc, valamint a merlot Bordeaux-ból indult el, és a mai napig e borvidék prémium tételei jelentik a viszonyítási pontot mindenkinek, aki ezeket a borokat készíti vagy fogyasztja. A Heinemann Testvérek Kft. kínálatából a Barons de Rothschild Lafite és a Chateau de Pez pincészetek boraiból állítottuk össze a sort, amelyet Mészáros Gabriella mutat be a jelenlevőknek.
Sauska Cuvée 7 mesterkurzus 15:00-16:30
A villányi Sauska Pincészet "számos" cuvée-i között egyetlen ikerpár van, a hetes. A bordói házasítások siklósi és villányi területekről származnak, de nagyon nem mindegy, hogy melyik honnan. A merlot hűvös eleganciája és a cabernet sauvignon telt, buja szépsége adja a két blend gerincét 2011 óta. De hogy hogyan vezetett az út a kétféle terroir és a fajták egymásra találásáig, arról a négy évjárat nyolc bora és a két borász mesél.
Villányi Franc mesterkurzus 17:30-19:00
Idén májusban jelentette be a Villányi borvidék, hogy több év előkészítés után megszületett a Villányi Franc borkategória. A csúcs cabernet franc borok Villány eredetvédelmi rendszerének is részét alkotják, és annak érdekében, hogy a borkínálat legtetejére pozícionált tételek kiemeléséről gondoskodjanak, a prémium mellett megalkották a szuper prémium kategóriát is. A mesterkurzuson öt meghatározó villányi pincészet, a Bock, a Gere Attila, a Gere Tamás és Zsolt, a Malatinszky és a Vylyan borászai mutatják be franc boraikat, és ismertetik meg a jelenlévőket alaposabban is a villányi franc koncepciójával.
mesterkurzus jegy: 3.500 Ft
elővételi jegy: 7.900 Ft
helyszíni jegy: 10.900 Ft
(A belépő tartalmazza a korlátlan borkóstolást. A helyszínen pohár bérlése 1000 forintért lehetséges, a bérleti díjat a pohár leadásakor visszaadjuk. A gasztronómiai kiállítók ételeit térítés ellenében lehet megvásárolni.)
VIP jegy: 13.900 Ft
(A VIP belépő tartalmazza a kóstoló poharat, amelyet távozáskor a vendég megtarthat, valamint a gasztronómiai kiállítóknál beváltható 2000 forint értékű ételkupont. A VIP jegy belépést nyújt egy különterembe, amely pihenési lehetőséget, a szekszárdi Fekete Borpince különleges, régi évjáratú, forgalomban már nem kapható tételeiből álló kóstolót, valamint korlátlan mennyiségben vízfogyasztást kínál. Az elköszönő táskában többek között ajándék drop stopot is elhelyezünk.)
Jegyvásárlás: itt
További információk itt.