Budapest - A várva-várt cabernet franc kóstoló következik november 20-án a Spiritus Kávéház, Pálinka- és Borszaküzletben. Számos nemzetközi szakértő vallja, hogy a magyar vörösboros vidékeken otthonra lelt a híres bordeaux-i fajta. A klímának és termőföldnek köszönhetően olyan borokat lehet belőle készíteni, mint sehol másutt a világon.
A kóstolón a fajta nyomába erednek, számos tételt tesztelnek, tudván, 100% cabernet franc-t készíteni nagy szakmai kihívás, főleg minden évjáratban. Összehasonlítanak ezért évjáratokat és termőhelyeket is, sőt, olyan "újhullámos" villányi pincék organikus, bio-dinamikus háttérrel született borait, mint a Bakonyi, aHummel vagy a Wassmann. Egy biztos: koncentrált, gyönyörű vörösborok kerülnek a poharakba, melyekben hol a kifinomult elegancia, hol a gazdag, telt gyümölcsösség és hordós érleltség kerekedik felül, hol e kettő párosul élménygazdag kortyokban.
A kóstolósor:
- Bakonyi "Pír" 2011-2012, Villány
- Bakonyi Makár 2011, Villány
- Tüske Pince 2009, Szekszárd
- WeningerFrettner 2011, Sopron
- WeningerFrettner 2012, Sopron
- Szeleshát 2011, Szekszárd
- Wassmann 2012, Villány
- HummelPanterra 2011, Villány
- Bukolyi Válogatás 2012, Eger
A borok mellé a VenisonGusto prémium termékeiből kínálunk falatkákat.
A kóstoló ára 4 990 Ft / fő.
A kóstolót vezeti: György Vince sommelier.
Spiritus Primus Kft.
Spiritus Kávéház, Pálinka- és Borszaküzlet
Spiritus Kávéház, Pálinka- és Borszaküzlet
1136 Budapest, Tátra utca 12/B.
+36 20 621 7788