Andante Advent Lovász Irénnel és Tiffán Zsolttal, december 6.

Az Andante Borpatika kilencedik születésnapja és az advent alkalmából Tiffán Zsolt tart exkluzív borkóstolót.
„Andante. Lassan, nyugodtan. Ezt üzeni az évkörnek most ránk köszöntő időszaka. Lelassulni, várakozni, befelé fordulni, és nyitottnak lenni a valódi értékek befogadására. Nyitottnak a tiszta hangra, a nagy borra, az emberi szóra, és méltónak az égi áldásra.
Újra itt a meghitt ünneplésnek, örvendezésnek, a békének ideje. Az ünnepekből annyi a miénk, amennyit átélünk belőlük, amennyire megérint minket a hangulatuk, és amennyit magunkénak tudhatunk a róluk való tudásból.
A régi magyar paraszti kultúrában is fontos szerepet kapott az ünnepnek a hétköznapoktól való jelentős megkülönböztetése. A dalolás hagyományosan az ünneplés egyik fontos módja, eszköze.
Ha tanulunk eleink kincsestárából, amellyel az ünnepeket őszintébbé és meghittebbé varázsolták, ha áteresztjük testünkön és lelkünkön a dalt, a sajátunkká válik, és a mi ünnepünket tesszük vele gazdagabbá.”
Ezekkel a sorokkal avatta föl 2005. decemberében az Andante Borpatika pódiumát és köszöntötte annak első közönségét Lovász Irén a hagyományteremtő adventi estjén. A koncert címe és a koncertleírás első sora ez volt:
„Így énekel a Szűzanya gyermekének…”
„Megénekeljük a HÁZ BORÁT, a Tiffán pincészet NOVA VITA-ját, melynek logoja az új életet magához ölelő Madonna. „
Ezen ünnepi alkalommal az Andante Borpatika 9. születésnapjára is emlékezünk. Ezért emeljük az est fényét TIFFÁN ZSOLT exkluzív borkóstolójával, melynek sorát idén a VERA VITA-val zárjuk.
A hagyomány szerint a mostani adventi esten is tanulhatunk Lovász Iréntől és közösen énekelhetünk néhány adventi-karácsonyi éneket.
Ez így együtt nem mindennapi élményt ígér mindanniyunkak!
A borok:
  • Tiffán’s Csenge 2013
  • Tiffán’s Rosé Cuvée 2013
  • Tiffán’s Portugieser 2013
  • Tiffán’s a Régimódi 2012
  • Tiffán’s Principium 2011
  • Vera Vita 2003
Andante vegyes ízelítő tál!
Ár: 8990.-
Jelentkezés és további információk: mail@andante-borpatika.hu
+36 30 567 42 47