Az Erzsébet térre költözik a Budapesti Pálinkafesztivál

Borászportál
2013. március 28., 09:08


Rendezvény - Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és Az Év pálinkájával várja a látogatókat május 16. és 19. között új helyén, az Erzsébet téren, a Design Terminál mögötti parkban.
Az Erzsébet térre költözik a Budapesti Pálinkafesztivál
 
Az Erzsébet térre költözik a Budapesti Pálinkafesztivál
fotó: Budapesti Pálinkafesztivál Facebook
A 2013-as Év pálinkája meggyből készül, a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A házasított párlatok hagyományát a Budapesti Pálinkafesztivál vezette be, először szilvából, majd barackból készült el az Év pálinkája.
A fesztivál zsűrije döntése alapján az idei blendbe Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és Újfehértói Fürtös pálinkák kerültek. A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott, blendelt párlatból 1500 darab fél literes, egyedi tervezésű, piros színű palack készül a tavaszi fesztiválra, ahol az Év pálinkáját először kóstolhatja meg a közönség.
Mint a szervezők emlékeztetnek, a csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát Magyarországon nemesítették, például a fürtös- és a cigánymeggyet. A májusi rendezvényen a magyar gyümölcsből készült párlatok mellett ezúttal a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet.