Különleges minőségű cabernet franc pálinka készült Villányban

Borászportál
2014. október 20., 10:13


A Malatinszky Kúria organikus szőlőbirtok saját pálinkájának előállítása, a kiemelkedő 2008-as évjáratú Kúria Cabernet Franc szőlőjéből történt.
Különleges minőségű cabernet franc pálinka készült Villányban
 
Különleges minőségű cabernet franc pálinka készült Villányban
A magas minőség eléréséhez a fürtöket kézzel válogatták, majd az erjesztést követően a magokat elválasztották a gyümölcstől. Az aromavilág teljes megőrzése és a finom szövetűség érdekében a préselés nélküli szőlőhéjat alacsony hőmérsékleten párolták le.
 
A törkölypálinka alkoholtartalmát kezelt vízzel állították be. Most, 2 éves palackos érlelés után lehet megvásárolni.