Stresszoldás házi vörösboros fürdővel

Borászportál
2012. április 24., 12:35


Szépségápolás - Az antioxidánsban gazdag szőlő és a vörösbor nemcsak belsőleg tud jótékony hatást gyakorolni szervezetünkre, készíthetünk belőlük arcpakolást, de gyógyfürdőt is, amely különösen hatékony a stresszkezelésben.
Stresszoldás házi vörösboros fürdővel
 
Manapság a szépségápolás fontos része a fiatalos, ránctalan bőrért való küzdelem. A szőlő magjából olyan kivonat készíthető, amely gátolja a sejtek öregedését, az erek falát rugalmasabbá teszi. A szőlő tehát azzal lassítja az öregedés folyamatát, hogy segít regenerálni a kollagén szöveteket - növekedésükre is hatással van, ezáltal javul a bőr állapota. Simábbá és rugalmasabbá válik ezen gyümölcsből készült kozmetikai szerek hatására. Gyorsan és könnyen beszívja a bőr. Az érett és száraz bőr főleg meghálálja a szőlőből készült termékek általi gondoskodást.
 

Mivel a szőlő enyhén savas, antioxidánsban gazdag, a bőr nemcsak rugalmasabb, fényesebb is lesz tőle. Még az sem szükséges, hogy kozmetikai szert vásároljunk - elég, ha leszedjük a bogyós gyümölcsöt, és pakolást készítünk belőle!
Pépesítsük szitával a szőlőt - elég egy fürt -, és kenjük rá az arcfelületre, a nyakat és a dekoltázst is érdemes bekenni. Nagyjából negyed órát álljon rajtunk a pakolás, majd lemoshatjuk.
A szépségápolásban a bőrfeszesítés terén is élen jár a szőlő. A szőlős pakolást zabkorpa hozzáadásával lehet sűrűbbé tenni - ezt a megoldást használhatjuk akkor is, ha testpakolást készítünk. Az ugyancsak lepréselt gyümölcshúst keverjük zabkorpával, és melegítsük fel egy kissé. A pakolást ezután kenjük arra a testrészre, ahol feszesebbé kívánjuk tenni a bőrt. Szintén negyedórát álljon, ezalatt feküdjünk vagy üljünk nyugodtan, majd ha letelt a hatóidő, mossuk le magunkról a pakolást.
Vörösboros stresszoldó fürdő
A tág pórusok összehúzására kiváló a vörösboros pakolás. Egy kanál száraz vörösborral készül, melyet fél deci ásványvízzel kell összeönteni. Hintőporral dúsítjuk, hogy keverhető massza legyen, majd kenjük fel a pakolást. A hatóidő letelte - a száradás - után mossuk le. A vörösbort a kádba is beleengedhetjük egy remek bőrfiatalító, stresszoldó fürdőhöz!
Stresszoldás házi vörösboros fürdővel
20-30 percnyi vörösboros fürdővel megfiatalíthatjuk bőrünket
Ugyan nem érzékeljük, de testünket folyamatosan oxidatív károsodás éri, ami az öregedést okozza. Ezt többnyire olyan mérgező anyagok vagy szabad gyökök okozzák, amik légszennyeződéssel, vegyi anyagokkal, túl sok alkoholfogyasztással vagy dohányzással, de előfordulhat, hogy étkezések során, például túl sok zsíros ételt fogyasztásakor kerülhetnek szervezetünkbe. Az emberi test saját védekező rendszerrel bír, vagyis speciális enzimeket állít elő, melyek megkötik és közömbösítik a szabad gyököket. Az antioxidánsok, mint például a vörösborban megtalálható polifenol, flavonoid ezeknek az enzimeknek a működését segítik, így amikor belemerülünk egy kellemes borfürdőbe bőrünk új életre kel, megfiatalodik. A boros kádban eltöltött 20-30 perc alatt fokozódik a bőr rugalmassága, simább, bársonyosabb, hidratáltabb lesz, miközben még az öregedést is késleltethetjük, ha időről-időre rendszeresen használjuk. 
A szépségápoláshoz a stresszkezelés is hozzátartozik. Minél kevésbé vagyunk stresszesek, annál jobban érzi magát a bőrünk, és jobban is lélegzik. Stresszoldó fürdőt pedig nemcsak vörösborból vehetünk; a szőlő segítségével is segíthetünk magunkon. Készítsünk egy számunkra megfelelő hőfokú fürdőt. Nagyjából 30 deka szőlőt zúzzunk péppé, és tömjük apró vászonzsákba. A zsákot engedjük bele a vízbe, hogy a szőlő kifejtse hatását. A szőlős fürdő esetén mindig mosakodjunk meg tiszta vízzel is a fürdés befejezése után!
Winelovers borok az olvasás mellé