Józan húsvétra fel!

Németh Richárd
2014. április 18., 11:09


Ellenőrzés - Csütörtökön és pénteken a megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalok közlekedési felügyelőségeinek munkatársai a rendőri szervekkel és a polgárőr szervezetekkel együtt összesen 67 helyszínen megtalálhatóak, a "Józan húsvét" országosan összehangolt ellenőrzési akció alapvető célkitűzése a megelőzés.
Józan húsvétra fel!
 
A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közleménye szerint a legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy az idei év első negyedében nőtt az ittasan okozott balesetek száma. A tavalyi 268 esettel szemben idén az első három hónapban 307 ember okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetet alkohol fogyasztása után.
A közlekedési hatóság kiemelt feladatának tartja a prevenciót, a megelőző tájékoztatást olyan nem mindennapi információkkal, amelyekkel nem gyakran találkozhatnak az állampolgárok. Ezért az alkohollebontás folyamatával, a drogok hatásaival és a mikroalvással foglalkozó szórólapot készítettek.
A személygépkocsik megfelelő műszaki állapota csökkentheti a veszélyt, ezért a hatóság szerint a műszaki állapotellenőrzés ugyanolyan fontos, mint az alkoholos befolyásoltság felmérése. Az akció során a biciklisekre is figyelnek. Mivel a kerékpárok használatának sok kockázata van, fontos a szabályok megfelelő szintű ismerete és a KRESZ előírásainak betartatása az ő esetükben is közölte a NKH.
 
Winelovers borok az olvasás mellé