In Vino Lidia BorBox Hotel Sopronban

05. 25.
CímHotel Sopron
9400 Sopron,
Fövényverem utca 7.
Esemény típusaBorkóstoló
Weboldal címeweboldal
E-mail címfacebook esemény
TérképMegjelenítés térképen
Az “In Vino Lidia” koncepciója egyszerű, nem csak a gyomor, de az elme is munkára van fogva. Interaktív, csapatépítő jelleggel, ábrák, térképek, kóstolási és borkisokos, kvíz segítségével beszéljük át a tematikus vacsorai nedűit. In Vino Lidia vendégei megértik és megismerik, hogy például miért chardonnay-ből készül a pezsgő vagy miért öntözik gleccservízzel az argentin szőlőültetvényeket.
In Vino Lidia BorBox Hotel Sopronban
Füle Lídia, ha nem kontroller egy amerikai multivállalatnál, akkor lelkes borértő Budapesten. A bor hosszú évek óta szenvedély. Ha nem a Borkollégiumban tüsténkedik vagy a szakmáról ír, akkor a céges amerikai management részére szervez borvacsorákat.

Hotel Sopronban ez alkalommal arra vállalkozik, hogy három világbajnoki torna keretében megismerjünk 6 szőlőfajtát. Tételeink éppúgy mutatnak hasonlóságot, mint különbséget mind íz, mind illatvilágban. A kérdés, hogy ki miben kedvesebb a fogyasztónak? Együtt elemezünk, és tanulunk a borvilág érdekességeiről, mint például mit jelent a pezsgőkészítésnél, hogy „Methode Tradicionelle”, miért hívjuk Sopront „hideg égövi” borvidéknek, vagy mit jelent a kifejezés „szamorodni”.

Welcome - Törley Francois President Pinot Noir Rosé Nyerspezsgő 2014
 
Menet 1):
Kék Sarok                                                                                            Piros Sarok
Weingut Weinhäusel Welschriesling 2017 (Austria):                   Kamocsay Ihlet Cuveé 2017 (Neszmély)
Menet 2):
Kék Sarok                                                                                             Piros Sarok
Mészáros Latino Reserve Malbec 2015 (Szekszárd):                             Winelife Kékfrankos 2016 (Sopron)
 
Menet 3):
Kék Sarok                                                                                                         Piros Sarok
Ákos Syrah 2013 (Sopron):                                                                             Riczu 2017 Kikerics (Villány)
 
Eredményhirdetés - Disznókő '1413' Édes Szamorodni 2015