Soproni Borok Kóstolója

10. 03.
CímDanubius Hotel Gellért
1111 Budapest,
Szent Gellért tér 1.
Esemény típusaBorkóstoló
Ár4.900 Ft
Weboldal címeweboldal
E-mail címemail cím
E-mail címfacebook esemény
TérképMegjelenítés térképen
Ismered a soproni kékfrankos legendáját?
A Fertő-tó körül elterülő borvidékről sokaknak a kékfrankos jut elsőként az eszükbe. Nem véletlenül, hiszen a történet szerint Napóleon katonáinak – akik előszeretettel fogyasztották a soproni vörösborokat – az értékesebb, azaz kék színű frankkal kellett fizetniük a kimért borért. 

A Soproni borvidék sajátos mikroklímájának köszönhetően ráadásul már a kelták is készítettek itt bort, és mivel éghajlata viszonylag hűvös, talaja pedig meszes, az itt születő borok alacsony tannin- és alkoholtartalmúak, frissítő savtartalommal bírnak, gazdag gyümölcsös ízvilágúak és elképesztően elegánsak.

Kevesen tudják azonban, hogy az ország egyik legősibb bortermő területén olyan népszerű fajták is remekül érzik magukat, mint a chardonnay, sauvignon blanc, zöldveltelini, tramini, vagy éppen a zweigelt. Ráadásul nem sok borvidék dicsekedhet azzal, hogy a jó minőségű, száraz fehérboroktól kezdve a testes vörösborokon át a kései szüretelésű borokig terjedő gazdag választékkal szolgál!

Fedezd fel te is a soproni borvidék valódi arcát, ismerd meg a térség ismert és feltörekvő pincészeteit is és hagyd, hogy elcsábítsanak!
Részletek és jegyvásárlás: https://goo.gl/SAaWYb
Kiállítók:
 1. Bónis-Reitter Borászat
 2. Gangl Borászat
 3. Iváncsics Pince
 4. Jandl Borászat
 5. Kocsis Borászat
 6. Linzer-Orosz Borászat
 7. Lővér Pince
 8. Roll Pincészet
 9. Sterlik Pince
 10. Taschner Bor - és Pezsgőház
 11. Töltl Pincészet
 12. Vincellér Borház
Jegyárak
Tartalmazzák a 12 kiállító mintegy 50 tételének korlátlan kóstolóját, előadásokon való részvételt a térség szereplőitől, a korlátlan vízfogyasztást.
 • Elővételi jegy: 5.500 Ft helyett 4.900 Ft/fő
 • elővételi jegy + 6 darabos Süss bonbon: 7.200 Ft helyett 6.500 Ft
 • Diákjegy: 3.800 Ft/fő
4 fő felett 15% csoportos kedvezmény!