WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines

05. 22.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaBortanfolyam
Ár75000 Ft
Weboldal címeweboldal

TérképMegjelenítés térképen
A WSET alapfokú bortanfolyam (WSET® Level 1 Award in Wines) betekintést nyújt és naprakész ismereteket kínál a borvilággal most ismerkedő hallgatók számára. Szó lesz a főbb bortípusokról és stílusokról, a borok megjelenéséről, illatáról, és ízéről, s megtanulhatod azt is, hogyan lehet egyszerűen, de pontosan leírni a megkóstolt bort, milyen elvek mellett párosíthatod a borokat ételekhez.
Az egynapos tanfolyamot vizsga követi. Sikeres teljesítés esetén a WSET által kiállított oklevelet és jelvényt kapnak a hallgatók, amit számos országban elismernek, mely bizonyos munkavégzésnek alapfeltétele.
 

 
Kiknek ajánljuk?
Borkedvelőknek, a borok iránt komolyan érdeklődőknek, akiknek fontos a nemzetközileg elismert végzettség.
Azoknak, akik a borszakmában helyezkednének el, elsősorban külföldön.
Vendéglátásban, gasztronómiában, kereskedelemben dolgozóknak, akiknek fontos az idegennyelvű, nemzetközileg elismert vizsga.
Magabiztos nyelvtudással rendelkezőknek.
 
Ha nem elsődleges szempont számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, de szívesen tanulnál a témáról, akkor válaszd a szinttel azonos magyar nyelvű kurzust, a Bevezetés a borkóstolásba tanfolyamot.
 
 
Tematika
  • bortípusok és borstílusok
  • a főbb borszőlőfajták és tulajdonságuk
  • a bor tárolása és felszolgálása
  • az étel és bor párosítás alapelvei
  • borleírás a WSET szisztematikus kóstolási segédletének segítségével 
 
A tanfolyam menete
 
A tanfolyam intenzív nappali, vagy esti képzésben is indul, amelyek során 8 tételt kóstolunk. A tanfolyam az oktatási nap végén vizsgával zárul. Az oktatás nyelve angol.
 
A beiratkozás feltételei
 
A tanfolyam elvégzésének tudásbeli előfeltétele nincs, a jelentkezőnek - amennyiben részt szeretne venni a borok kóstolásában is - a 18. életévét kell betölteni a tanfolyam kezdete előtt, sikeres vizsgát azonban az is tehet, aki alatta van ennek az életkornak, illetve egészségügyi, vallási vagy egyéb okokból nem fogyaszthat alkoholt.

Vizsga

A tanfolyam az oktatási nap végén vizsgával zárul. Csak azon hallgatóink tudnak az oktatási nap végén vizsgázni, akik a tanfolyam indulását megelőző 10 munkanapnál előbb jelentkeznek!
 
Azon hallgatóink, akik a tanfolyam indulását megelőző 10 munkanapon belül jeletnkeznek más időpontban kell vizsgázniuk, a vizsgaidőpontokról ITT tudsz tájékozódni. Oklevél a 30 feleletválasztós kérdésből álló sikeres vizsga esetén szerezhető. A sikeres vizsga feltétele: a kérdések 70%-ra adott helyes válasz.  A vizsga nyelve angol.
 
Az első vizsga árát a tanfolyam díja tartalmazza. Sikertelen vizsga esetén az újabb vizsga díja: 22.000 Ft
 
 
További információk és jelentkezés a tanfolyam oldalán.