A Pfneiszl lányokkal bővült a Junibor Egyesület

Németh Richárd szövegésfotó
2011. december 12., 10:39


Testvérpárral gyarapodott a hazánk legjobb fiatal borászait tömörítő közösség. A soproni illetőségű Pfneisl Birgit és húga, Katrin tagfelvételéről legutóbbi ülésén határozott a Junibor Egyesület.
A Pfneiszl lányokkal bővült a Junibor Egyesület
 
Szokásos éves taggyűlésükön a tagfelvételről határoztak és a jövőbeni rendezvényeikről döntöttek a Junibor Egyesület tagjai. Felvették az egyesületbe a Pfneiszl lányokat, Katrint és Birgitet, illetve megerősítették munkájában Árvay Angelika elnököt és az elnökséget, Gere Andreát, Demeter Endrét, ifj. Gál Tibort és Hernyák Tamást - írja a borászat.hu.
Pneiszl borászat
A Pneiszl Hungarian Vineyards Kft.-t Pfneisl Franz és Elisabeth hozta létre 1993-ban. Boraikkal először 2004-ben jelentek meg a piacon, s nem sokkal később, 2006-ban a szülők átadták a stafétát lányaiknak, Birgitnek és Katrinnak. Pfneisl Birgit a borászati diploma megszerzését követően külföldi pincészeteknél gyarapította gyakorlati tudását: Olaszországban, Ausztriában, Kaliforniában, Chile-ben, Új-Zélandon és Ausztráliában. Hazatérte után a borászati és pincemunkák irányítását látta el a családi vállalkozásban, amelyekhez az exportértékesítés koordinálása és a marketing feladatok elvégzése is hozzáadódott. Testvére, Pfneisl Katrin jelenleg egyetemi tanulmányait folytatja a gazdasági jog szakterületén, borászatukon belül pedig a helybeni értékesítés, a borbemutatók megtartása, valamint bizonyos marketing teendők tartoznak állandó feladatai közé. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A Junibor Egyesület tagjai
Árvay Angelika
Bolyki János
Bukolyi Marcell
dr. Demeter Endre
Frittmann Péter
Gál Péter
Gere Andrea
Gere Viktória
Hernyák Tamás
ifj. Franz Weninger
ifj. Gál Tibor
ifj. Dúzsi Tamás
ifj. Figula Mihály
ifj. Heimann Zoltán
ifj. Kamocsay Ákos
ifj. Szepsy István
Jandl Arnold
Jekl Flóra
Kiss Gábor
Konyári Dániel
Miklós Csabi
Pfneisl Birgit
Pfneisl Katrin
Prácser Hajnalka
Sebestyén Csaba
Takler András
Vesztergombi Csaba
Wille-Baumkauff Stefán