Minden napra egy aszú: Tokaj-Hétszőlő, 5 puttonyos Aszú „Nagyszőlő-dűlő” 2013

Borászportál
2018. március 20., 08:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Tokaj-Hétszőlő, 5 puttonyos Aszú „Nagyszőlő-dűlő” 2013
Tokaj-Hétszőlő, 5 puttonyos Aszú „Nagyszőlő-dűlő” 2013
 
Igazán nagy bor, csodálatos, gazdag és sokrétű illat, benne sok-sok trópusi gyümölccsel, ásványossággal, és kedvességgel. Ízében is összetett, hosszú, lenyűgöző, gyümölcsös, krémes, olajos. Mivel ebben a dűlőben előbb töppednek a szemek, majd csak utána támadja meg a bogyót a botrytis, ennek is köszönhetően nagyon szép, elegáns, intenzív gyümölcsösség jellemzi a bort. Hosszú utóíze van, sokáig fog élni ez a bor. Leginkább önmagában ajánljuk fogyasztani, mert olyan sokrétű, ízgazdag a bor. Javasoljuk még krémes, trópusi gyümölcsös desszertekhez is.
 
Alkoholtartalom: 11,47 % vol., savtartalom: 8,2 g/l (titrálható), cukortartalom: 144,6 g/l (maradékcukor)
 
 
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok
 
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok első osztályú dűlői Tokaj-hegyalja legdélebbi pontján, Tokaj városának határában találhatók. A ma már 55 hektáros birtok magját, a Hétszőlő-dűlőt, a Garai család, 1502-ben, 7 szőlőparcella egyesítésével alapította. A birtok borait a löszös talaj adta selymesség, elegancia, frissesség és szép ásványosság díszíti. A birtok borai kizárólag kézzel szüretelt, és válogatott, saját termésű szőlőből készülnek. A teljes 55 hektáron organikus szőlészetet folytatnak, amely a birtok alapfilozófiája. A birtokhoz tartozik a Tokaj város főterén található Rákóczi Pince és Udvarház, amely a 15. századra tekint vissza. Egyedülálló Lovagtermével, hangulatos borteraszával, borkóstolóval, és rendezvényekkel várja a borkedvelőket.
 
Előző aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.