Világsztárok a jubiláló a VeszprémFest-en

Borászportál
2013. június 25., 17:57


Programajánló - A július 16. és 20. között zajló, idén 10. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivált Diana Krall háromszoros Grammy-díjas, világszerte ünnepelt énekesnő nyitja, itt lesz még: Marcus Miller, Paco De Lucia, Nigel Kennedy, Craig David is. A fesztivál kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok idén július 12. és 21. között várja a bor és a zene szerelmeseit.
Világsztárok a jubiláló a VeszprémFest-en
 
Világsztárok a jubiláló a VeszprémFest-en
fotó: Veszprémfest
17-én Marcus Miller, a kétszeres Grammy-díjas „renaissance ember” ad koncertet, aki a kortárs jazz zene egyik meghatározó alakjaként, fiatal zenésztársaival lép fel.
18-án Paco De Lucia, a flamenco zene legnagyobb élő legendája gitározza a hallgatóság szívébe magát, zenésztársai, énekesei és táncosa segítségével.
19-én Nigel Kennedy, az öntörvényű hegedűvirtuóz hív utazásra kvintettjével, melynek során végiglátogat számtalan állomást: a klasszikusoktól kezdve a jazzen, a kelta, a rock- és a népzenén át eljut egészen a cigányzenéig, és még tovább.
A záró estén az angol popzene egyik királya, Craig David ad koncertet világturnéja keretében, akinek Born To Do It albumát az MTV története második legnagyszerűbb albumának szavazták meg a nézők.
Craig David - Seven days
Etnojazz a Kolostorban - a kísérő programsorozat keretében, melynek a gyönyörűen felújított Jezsuita Kolostor ad helyet, olyan neves művészek lépnek fel július 16. és 20. között, mint a Lantos Zoltán-Horváth Kornél duó, a Bacsó Kristóf Quartet, Balogh Kálmán – Lukács Miklós  cimbalomduója, a Dresch Quartet és a Szalóki Ági Trió.
A fesztiválon 2011 óta mindig különlegességnek számít a Rozé, Rizling és Jazz Napok elnevezésű kísérőrendezvény. Nem csupán a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálata, hanem a fellépők okán is, akik között idén július 12-től 21-ig ott találjuk a Mrs Columbót, Kökény Attilát, a Roy&Ádám duót, Szűcs Gabit és zenekarát, Pierrot-t és a Tátrai Trendet is.
Világsztárok a jubiláló a VeszprémFest-en
fotó: Veszprémfest
Július 20-án, a Veszprémi Petőfi Színházban Roby Lakatos, a világszerte klasszikus virtuózként, jazz improvizatőrként, zeneszerzőként és rendezőként is ismert és méltatott hegedűművész ad koncertet.
További információ: www.veszpremfest.hu