A jó bor táncba visz - 2013-ban is lesz Magyar Borok Bálja

Borászportál
2012. december 17., 14:24


Borbál - Hagyományosan, immár nyolcadszor kerül sor arra a bálra, amelynek főszereplője a magyar bor. A rendezvény résztvevői között a legjelesebb honi bortermelőkkel és neves borkedvelőkkel találkozhatnak a vendégek. A báli szezon kiemelkedő rendezvénye, a magyar bor ünneplése február 2-án lesz a Boscolo New York Palotában.
A jó bor táncba visz - 2013-ban is lesz Magyar Borok Bálja
 
A Borbál igényes és színvonalas műsorral várja a vendégeket, és második alkalommal kerül átadásra egy ifjú borász számára a Pannónia Núi Borrend által alapított "Pannónia Aranygyűrű"  és vándorserleg.

A bál menüje:

Étvágygerjesztő:

  • Köszöntő falatkák - Garamvári Vencel: Chateau Vincent Perstige Brut, Garamvári Vencel :Chateau Vincent Evolution Rose

Hideg előétel:

  • Kakukkfüves házinyúl pástétom, citrus zselével - Figula Mihály: Sóskút Olaszrizling 2011

Halfogás:

  • Zsályával marinált langyos fogas filé, karfiollal és kaprival - Kamocsay Ákos: Hilltop Neszmélyi Prémium Chardonnay 2009
A jó bor táncba visz - 2013-ban is lesz Magyar Borok Bálja

Átvezető fogás:

  • Enyhén füstölt kacsamell lencsével, marinált sütőtökkel - Gál Tibor: Egri Bikavér Superior 2009

Főfogás:

  • Egészben sült bélszín,burgonyás palacsintával és gesztenyés céklával - Bock József: Bock Cuvée 2008

Desszert:

  • "Rákoczi túrós" 2013 - Szepsy István: Cuvée 2007
 
Winelovers borok az olvasás mellé