Akár egy egész gönci hordó tokajira is lehet licitálni a Nagy Tokaji Borárverésen

Borászportál
2016. március 16., 12:08


A Tokaji Borlovagrend most Tokaj-hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait kínálja megvásárlásra! A máshol elérhetetlen borok hordós tételekben, fél vagy egy gönci hordó mennyiségben, illetve palackozva kerülnek a kalapács alá.
Akár egy egész gönci hordó tokajira is lehet licitálni a Nagy Tokaji Borárverésen
„A Nagy Tokaji Borárverés a helyi zsenialitás legújabb megnyilvánulása: kitűnő példája az intelligens promóciónak, rangot ad a Tokaji borvidéknek és folyékony kincsének” – mondja Wojciech Bonkowski. 
 
A Nagy Tokaji Borárverést 2016. április 23-án, szombaton tartják Tokaj történelmi belvárosában. Az előző három év egyre nagyobb sikereket hozó aukciói után, a negyedik árverésen is felvonultatják a történelmi borvidék teljes kínálatát. Az árverésre 19 nagyszerű termelő, összesen 27 olyan különleges tételt nevezett be, amelyek kereskedelmi forgalomban jelenleg sehol sem kaphatók, és minőségüket egy szakmai kóstolóbizottság garantálja.

Ronn Wiegand MS MW: „Úgy gondolom, hogy a valaha volt legjobb borok készülnek most a térségben  – melyekből párat a Nagy Tokaji Borárverésen is megtalálhatnak – , és nagy örömömre szolgál, hogy részese lehetek ennek a történelmi újjászületésnek.”
 
Mészáros Gabriella: „S hogy konkrétan mit is lehet várni az idei árveréstől? Illatokat, ízeket, tapintásokat, jó társaságot, örömfoszlányokat és pozitív válaszokat. Hogy Tokaj és a körülötte lévő világ még kerekebb legyen.”
 
És remek vételi lehetőségeket, kiélezett liciteket, nagy leütéseket, boldog, elégedett nyertesekkel!
A Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a Tokaji Borvidék értékeinek növelésére kívánja fordítani. Aki vásárol a borárverésen, nem csupán egy egyedi, magas minőségű tokaji bor birtokosa lesz, hanem a megvásárolt tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatja. Az ember és természetes környezete közötti szoros együttműködés ebben a formában kézzelfogható kulturális értékként jelenik meg.
 
Winkler Nóra: „A négy éve indított nemzetközi aukció jó úton halad; rekordleütések, telt házas programok, borkóstolók és elegáns vacsorák. Növekedést látunk az árverési tételeknél is, több termelőtől több tételt tartalmaz a katalógus, és bízom benne, hogy ez vevői oldalon is még tovább fokozza az érdeklődést.”

Míg az első, 2013-as rendezvényen 13 tétel eladásából 20 250 000 forint folyt be az árverésen, 2014-ben 21 tétel kelt el 27 130 000 forintért, 2015-ben pedig 14 tételt értékesítettek sikeresen, 30 210 000 forintért.
 
Minden tokaji kedvelőt várnak az árverésre és a Tokaji Tavasz háromnapos rendezvényére! 
 
Április 22-én, pénteken, a Tokaji Borvidéken tevékenykedő borászati szervezetek kínálnak színes szakmai programlehetőséget, a Nagy Tokaji Borárverést megelőző napon. Mesterkurzuson, dűlőtúrán, sétáló kóstolón, borvacsorán és jazz koncerten vehetnek részt a látogatók.
 
A Tokaji Borlovagrend új, érdemes tagjait a Tokaji Rákóczi Pincében fogják felavatni, a hagyományos avatási ceremónia szerint, április 23-án. 
 
A résztvevő borászatok a 2016-os Nagy Tokaji Borárverésen: 
Baranyai Béla, Barta Pince, Basilicus Szőlőbirtok, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, DemeterVin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Dorogi Testvérek Pincészete, Erzsébet Pince, Füleky Pincészet, Gróf Degenfeld, Holdvölgy, Kvaszinger Borászat, Patricius Borház, Samuel Tinon Tokaj Grand Liquoreux, Sauska Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj-Kereskedőház, Zsirai Pincészet.

A rendezvény további részleteiről, és a Tokaji Borlovagrendről - melynek tagjai sorában a legjobb tokaji termelők épp úgy megtalálhatók, mint elkötelezett borkedvelők vagy kereskedők - a legendás borvidékről, Tokajról – amely 2002 óta az UNESCO Világörökség része – többet is megtudhat a www.tokajiborlovagrend.hu oldalon.
 
A 2016-os árverés katalógusa letölthető a www,tokajimarcius.hu/sajtoszoba oldalon..