Duplájára növeli tárolókapacitását a Sabar borház

Borászportál
2013. május 16., 13:49


Fejlesztés - Megkezdte pinceépületének bővítését a Badacsonyi borvidéken tevékenykedő Sabar borház. A fejlesztés eredményeképpen a pincészet 30 ezer palack éves bormennyiség érlelésére és tárolására lesz alkalmas.
Duplájára növeli tárolókapacitását a Sabar borház
 
A pincészet központja a káptalantóti határában lévő Sabar-hegyen található. A most elkezdett fejlesztés magában foglalja a feldolgozótér növelését, egy fedett borkóstoló terasz kialakítását és egy új boltíves pinceág építését, amely eredményeképpen duplájára növekszik majd a tárolókapacitás. Az új pince ünnepélyes átadására augusztus 20-án kerül sor.

Duplájára növeli tárolókapacitását a Sabar borház
A pince tervezett látképe a bővítés után
A 2010-es évjárat óta piacon lévő pincészet dinamikusan növekszik, tartalmas fajtaborokból álló szortimentjét igen pozitívan fogadta a piac. Jelenleg 5 hektár termőterülettel, ezen felül pedig egy 1 hektáros új telepítésű Cabernet franc ültetvénnyel rendelkeznek. A pincészet tagja a VSOP Balaton-felvidék együttműködésnek, amely a Villa Tolnay, a Sabar, az Orbán és a Pálffy pincészetek összefogása. A négy pincészet közösen több nagy sikerű, több száz embert megmozgató rendezvényt szervezett Badacsonyban, illetve a fővárosban, újabb híveket szerezve ezzel a balatoni boroknak.