Zsirai Kata Borvacsora - Tokaj, Somló, Villány

04. 26.
CímBudai Gesztenyés Étterem és Kávézó
2092 Budakeszi,
Szanatórium utca 2
Esemény típusaBorvacsora
Ár15000 Ft
Telefon3623450534
Weboldal címeweboldal
E-mail címemail cím
E-mail címfacebook esemény
TérképMegjelenítés térképen
A kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodás, mára egy több borvidéken is jelen lévő, összesen 18 hektár szőlőt művelő pincészetté nőtte ki magát, melyet jelenleg egy fiatal testvérpár, Kata és Petra vezet.
 
A borokhoz való érzékük hamar felszínre jött, édesapjuk (Csaba, az alapító) hirtelen távozása után 2013-ban készítették első önálló borukat. Petra a pincészet ügyvezetője, míg Kata a borászkodásban veszi ki nagyobb részét.
 
A birtok központja Tokaj; Mádon lett berendezve egy vendégház is. Nagyon szép dűlőkön tudnak itt termelni: Középhegy, Holdvölgy, Betsek és Padihegy. A tőkék átlagéletkora 40 év. Somlón 1,5, a Villányi borvidéken (Palkonyán) pedig 2 hektáron termelnek.
 
A testvérpár elismerését mi sem mutatja jobban, mint hogy Kata nemrég a Forbes 30 sikeres fiatal listáján is helyet kapott, 2018-ban pedig első női borászként Gál Tibor Emlékdíjat nyert (Tokaj Y- alapítótársa Várkoly Ádám 2017-es győzelme után).
 
A vacsora alkalmával mindhárom borvidékről hoz nekünk fantasztikus borokat.
 
 
Az alábbi menüvel várjuk az eseményre:
 
Múzsa Rosé 2017 - Villány
  • Céklás lazacrózsa, epres rebarbara lekvár
 
Tokaji Hárslevelű 2015 - Tokaj
  • Medvehagymás harcsa sushi, édesköményes zellerkrém
 
Tokaji Furmint Betsek 2015 - Tokaj
  • Szarvasgombával töltött kacsamell, sárgaborsókrém, sült zeller
 
Nagy-Somlói Furmint 2015 - Somló
  • Fehérboros mangalicasült, juhtúrós rétes, spárga
 
Villányi Kadarka 2017 - Villány
  • Pirított borjúmáj, kápiakrém, slambuc
 
Tokaji Fordítás 2011 - Tokaj
  • Mandulapite fahéjas almafagylalttal és chilis eperrel

Résztvevő pincészetek