Malatinszky kóstoló a Budapest Borfesztiválon

09. 12. - 09. 15.
CímBudai Vár
1014 Budapest,
Budai vár sétány 1
Esemény típusaBorkóstoló
Weboldal címeweboldal

TérképMegjelenítés térképen
A Budapest Borfesztiválon szeptember 12-15. között kedvezményesen kóstolhatod meg a Méthode Malatinszky eljárással készített csúcstételeket. Keresd a 92. standot, hogy Malatinszky Csaba személyesen mesélhessen neked különleges borairól!
Malatinszky Csaba az általa kidolgozott és a nevét viselő, nemzetközi szinten is jegyzett módszerrel egy kivételes univerzumot alkotott meg a hazai borvilágban. A Méthode Malatinszky első gyümölcse, a borász önkifejezésének esszenciája, a MAGHARI, amelynek neve személyes tisztelgés a magyarság előtt.
 
Malatinszky kóstoló a Budapest Borfesztiválon
 
A vörösbor mellett azóta megszületett az ugyanezen eljárással készülő fehérbor, az AKASHA. Jelentése “világtudat", egy láthatatlan tér, amelyben jelen van minden gondolat, szó és tett a világ történetének kezdete óta.
 
Malatinszky kóstoló a Budapest Borfesztiválon
 
Harmadikként pedig a borfesztiválon debütál a nagyközönség előtt az ANANDA rozé, és ahogy megszokhattuk, ez sem egy átlagos példája lett a kedvelt bortípusnak. Már a neve is sokat sejtet: transzcendens örömre, boldogságra utal. 
 
A három tételben közös, hogy dűlő- és parcella szelektált, organikus termesztésű, kézzel szüretelt szőlőből készülnek, zárt körülmények között erjednek új tölgyfahordóban, és csak alacsony, 640-650 palackszámban érhetők el. 
 
A Budapest Borfesztivál ideje alatt a három bor kedvezményesen, kettő tétel áráért kóstolható meg, a borász személyes jelenlétében. A gyűjtők számára kivételes alkalom kínálkozik arra, hogy kedvező áron megismerjék a borokat, amibe befektetnének.
 
Ha már a standnál jársz, az új Cabernoir tételt sem érdemes kihagyni, amely éppen harminc évvel korábbi debütálását követően ismét palackba került, és arra vár, hogy újra a borkedvelők egyik kedvence legyen. A cabernet fajták mellett a pinot noir szerepel, ez mérsékli a tanninokat, és egy hihetetlenül elegáns bor jön létre, amely emellett gazdag, mélyreható és igazán örömteli.
 
A Malatinszky-borokra különösen igaz, hogy a borász kézjegye jelen van minden megmozdulásban, ami a szőlőben és a pincében történik. Ettől olyan mélyek és igazak ezek a borok. Erről azonban már meséljen maga a borász a Budapest Borfesztivál 92. standján!
 
Malatinszky kóstoló a Budapest Borfesztiválon