_1.jpg)
A PEZSGŐKONFERENCIA idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre Etyeken, amelynek fókuszába ezúttal a Közép-Európai pezsgőpiac tematikáját állították a szervezők.
A legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek adják át tudásukat előadások, birtokbemutatók és kóstolós mesterkurzusok formájában, és természetesen nem maradhat el az interaktív kerekasztal és a valódi gasztro-kulturális élményt kínáló Pezsgőünnep sem! Érdemes tehát megszerezni a még éppen elérhető,
kedvezményes árú Early Bird jegyek egyikét!
kedvezményes árú Early Bird jegyek egyikét!

A szakma képviselői és a buborékos italok kedvelői is megtalálják számításukat a Pezsgőkonferencián és Pezsgőünnepen, ez egyértelműen kiderült az elmúlt évek tapasztalataiból. A tematika egyaránt tartalmaz egyetemi szintű előadásokat és vezetett kóstolókkal színesített birtokbemutatókat és mesterkurzusokat is, amellyel a szervezők célja, hogy ezen keresztül mutassák meg azt, hogy a bor és a pezsgő elsősorban rendkívül gazdag kulturális érték és gasztronómiai kincs.
Az elmúlt években a konferencia bejárta a pezsgőkultúra ikonikus régióit Champagne-tól egészen Itáliáig – idén azonban Közép-Európa kerül a fókuszba. A térség vezető pezsgőkészítőinek közreműködésével most izgalmas betekintést nyerhetünk a helyi lehetőségekbe és fejlődési irányokba. Kiemelt figyelmet kap az Etyeki eredetvédett pezsgő is.
A „Pezsgő innováció” címet viselő kerekasztal-beszélgetés során neves szakértők vitatják meg az ízesített bor- és pezsgőkoktélok trendjeit, lehetőségeit – interaktív formában, a közönséget is bevonva.
Az esemény egyik leglátványosabb eleme a szőlőtőkék között megrendezett Pezsgőünnep és Open Bar, amelyre külön jegy is váltható.