Íme, Sopron legjobb Kékfrankosa


2013. január 15., 10:26


Díj - A város legjobb kékfrankos borainak seregszemléjéhez a belváros szívében nemrég megnyílt Forum Vinorum Borbemutatóhely impozáns helyszínt biztosított. A megmérettetésre 14 termelő 21 bora érkezett, melyeket kétfordulós rendszerben bíráltak.
Íme, Sopron legjobb Kékfrankosa
 
Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Soproni Borút Egyesület, a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa idén jubileumi 10. alkalommal hívta megmérettetésre a Soproni borvidék termelőit.
A bírálat folyamán Sopron ismert és elismert borszakértői minősítették a borokat a nemzetközi szabályoknak megfelelő 100 pontos rendszerben.
A szakmai bírálóbizottság javaslatára a négy legmagasabb pontszámot elért bor került délután a meghívott társadalmi zsűri elé. A köztiszteletben álló vendégek feladata nem volt könnyű, hisz minden kékfrankos méltón képviselhetné borvidékünket. A társadalmi zsűri döntése értelmében 2013-ban a Töltl Pincészet 2010-es Kékfrankos bora viselheti büszkén a Sopron Legjobb Kékfrankosa megtisztelő címet.
A szerző a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 
Winelovers borok az olvasás mellé