Szekszárdi Zweigelt


2007. július 09., 17:05


Kolbászos lecsó tepsiben, 6 személyre.
Frank Júlia ételajánlata a György Villa boraihoz
Szekszárdi Zweigelt
 
Hozzávalók: 1 kg zöldpaprika (jó, ha van benne színes és piros paradicsompaprika is), 2 szál lángolt (vagy puha füstölt) kolbász, 2 zacskó gyorsrizs, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evokanál vegeta, 1 púpozott evokanál piros fuszerpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, ízlés szerint só.
Előkészítése: A gyorsrizst annyi forrásban levo vízbe szórom, amennyi éppen ellepi, majd vegetával ízesítve addig fozom, amíg az összes lé eltunik alóla. (Félpuha lesz). Közben a zöldpaprikát megmosom, lecsöpögtetem, kicsumázom, szeletekre vágom. A paradicsomot felnégyelem, a megtisztított vöröshagymát felkarikázom. A füstölt szalonnát apróra vagdosom, zsírját kiolvasztom, megfonnysztom rajta a hagymakarikákat. Ráteszem a zöldpaprikát, megsózom, és a fedo alatt üvegesre párolom. Belekeverem a piros fuszerpaprikát és a fokhagymát. Tepsit elokészítek. A tejfölt összekeverem borssal, sóval.
Elkészítése: A rizst a kolbászt, és a lecsót összekeverem. Az egészet lapos tepsibe terítem, rákarikázom a paradicsomot, és lelocsolom tejföllel. Alufóliával befedve, elomelegített forró sütobe tolom. Közepes lángon 20 percig párolom. Addigra a rizs a lecsó levét fölszívja. Villával óvatosan felkeverve tálalom.
 
Winelovers borok az olvasás mellé