Négysajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell - Egri Cuveé Elia, 2006


2008. január 14., 17:58


A csirkét mindenki szereti. Télen-nyáron: kánikulában és ha odakint beköszöntött a zimankó, egyaránt szívesen fogyasztjuk. Főleg ha egy palack jó bort választunk hozzá. Ezúttal az Egri Cuveé Elia, 2006-os évjáratát, vagyis egy bikavért.
 
Hozzávalók:
2-3 csirkemell
10 dkg juhtúró
10 dkg füstölt sajt
10 dkg Pannónia sajt
10 dkg trappista sajt
1 kukoricakonzerv
1 kis doboz tejföl
2 dl tejszín
friss bazsalikom

bors
Elkészítés:
A csirkemellet darabokra vágjuk (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba). A sajtokat lereszeljük és a juhtúróval együtt összekeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszünk 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, majd sózzuk, borsozzuk.
A csirkemell darabkákat tűzálló tálba tesszük és ráöntjük a tejfölös masszát. Alufóliával lefedjük és addig sütjük amíg a massza kezd megszilárdulni. Ezután levesszük a fóliát, a tetejét pedig pirosra sütjük.
 
Winelovers borok az olvasás mellé