Rák rizságyban

Piac & Profit
2011. április 30., 19:15


Tudták, hogy a tengeri rák is szereti a fehérbort? Egy kis egzotikus kalndozásra hívjuk, a gasztronómia birodalmába! Ne féljenek, igazán egyszerű receptet ajánlunk könnyű tavaszi salátákhoz. Az sem utolsó dolog, hogy a főfogás is kész, amíg a saláta elkészül.
Rák rizságyban
 
Hozzávalók
20 dkg garnélarák, 10 dkg gomba, 10 dkg sonka, 5 dkg vöröshagyma, fél citrom leve, 2 paradicsom, 1/2 dl száraz fehérbor, só, őrölt bors, 4 adag párolt rizs.
Elkészítése
A vöröshagymát lereszeljük, vajban feltesszük párolni. Beletesszük a rákhúst, az apróra vágott sonkát és gombát, valamint a kis kockákra vágott paradicsomot. Felengedjük a fehérborral, beletesszük a citromlevet és a fűszereket, és az egészet puhára pároljuk. A rizst egy nagyobb, kerek pudingformába nyomkodjuk és egy nagy tálra borítjuk. Merőkanállal a tetejébe egy kis mélyedést nyomunk és rámerjük a rákragut. Citromkarikával díszítjük.
 
Winelovers borok az olvasás mellé