Lassan itt a nyár, s a zöldséges polcain egyre több a friss áru. Itt az idő, hogy egyre könnyebb, az évszakhoz illő ételeket fogyasszunk. A csirkét természetesen fehérborral bolondítjuk, ám ha az elkészült ételhez is kortyintani akarunk belőle, egy fajsúlyosabb, testesebb, korosabb bort válasszunk! (a szerk.)
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított rozmaring
só
őrölt csípős paprika
8 vékony szelet nyers sonka
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa
2 kis cukkini
2 evőkanál paradicsompüré
1/8 l száraz fehérbor
2 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál összevágott petrezselyem
Elkészítés:
A húst hideg vízben megmossuk. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyöljük.
A fokhagymát meg a vöröshagymát meghámozzuk és összevágjuk. A répát, a zellert és a cukkinit megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét a fehérborral jól elkeverjük.
A hagymát az olajban üregesre sütjük, a fokhagymát és a zöldséget hozzáadjuk, rövid ideig pirítjuk. A boros paradicsompürével felengedjük, majd sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt kis lángon 15 percig pároljuk.
Tálaláskor a zöldségeket citromhéjjal és petrezselyemmel ízesítjük.