Borkollégium mesterkurzus: Tokaj Y Generáció (akár online is!)

02. 28.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaBorkóstoló
Ár9500 Ft
Telefon+36 70 622 1060
Weboldal címeweboldal
E-mail címemail cím
A mesterkurzusok évek óta lehetőséget adnak az együtt kóstolásra, ez kiapadhatatlan ismeret- és örömforrás. Az ilyen alkalmakon lelkes borimádók gyűlnek össze szakértők vezetésével, hogy körüljárjanak egy-egy témát (például borfajta, régió, pincészet). A kóstolás előtti, illetve alatti előadásból, beszélgetésből persze a hasznos információkon túl nem egyszer érdekes történetek rajzolódnak ki.

 

Egyedi alkalmaink során szeretettel várunk mindenkit, aki a borban nem csak egy alkoholos italt lát, hanem kultúrát, sőt, időnként igazi műalkotást. Ha nem szeretnéd elfelejteni a korábban tanultakat, folyamatosan trenírozni kívánod ízlelőbimbóidat, itt a helyed!

 

Ide kattintva jelentkezhet a tanfolyamra.

Újdonság a Borkollégiumban: élő online kóstolás!

Messze lakik Budapesttől? Nem ér rá február 28-án? Egyéb akadályok miatt nem tud személyesen részt venni a kóstolón? Nézze meg ONLINE a Tokaj Y Generáció mesterkurzust otthonában és kóstoljon velünk együtt, kényelmesen!
A közvetítés megállítható és visszajátszható, így akár későbbi időpontban is megtekinthető.
 
A kóstolt tételekről sem kell lemondania
Egy borkóstoló mit sem ér borok nélkül, ezért a tételeket házhozszállítjuk! A kóstolandó mintákat elegáns üvegfiolákba töltjük, ellenőrizhető, egyedi jelzéssel látjuk el, majd futárszolgálattal kiszállítjuk Önnek a kurzus megkezdése előtt.
 
Hogyan őrzi meg a frissességét a bor?
Hogy elkerüljük az oxigénnel való érintkezést, a kiszerelés során végig inert gázokkal szorítjuk ki a levegőt és így a borok színét, zamatát és eltarthatóságát tönkretevő oxigént is. Természetesen az eredeti tartályból történő átmozgatás során is argon gázzal dolgozunk, s a lehető legkisebb túlnyomással nyomjuk ki a tartályból a bort.
 
Meddig jelentkezhetek? Mennyibe kerül?
A fiolák kiszállítása és palackozása miatt az élő közvetítésre 2017. február 21. éjfélig lehet jelentkezni.
Az online kóstoló 12.500 Ft helyett 9.500 Ft/fő áron vehető igénybe. Az ár tartalmazza mesterkurzus online megtekintését, az előadás során tesztelt borok palackozását és házhozszállítását.
 
Mikor jutok hozzá a fiolákhoz?
A borminták palackozását 2017. február 22-én kezdjük. A csomagokat legkésőbb február 24-ig átadjuk a futárnak, 1 munkanapos kézbesítési határidővel. Így a bortételek már napokkal a mesterkurzus kezdete előtt megérkeznek otthonába.
 
Miről szól a Tokaj Y generáció mesterkurzus?
„Y-generáció a borok körül? Biztos, hogy nem tévedtünk el? Bizony, ma már nem kell nagyítóval keresni szinte egyik borvidékünkön sem ennek a generációnak a tagjait. Elkötelezett, modern gondolkodású és céltudatos fiatalok ők. Összeköti őket a profizmus, az elkötelezettség és az egyediségre való törekvés. Fogadjuk őket nyitott fülekkel és ízlelőbimbókkal, a jóindulatú kívülállók objektivitásával.” – dr. Mészáros Gabriella.

A 2016-ban alakult Tokaj Y egy öttagú borászcsapat. Közülük a legidősebb is alig múlt 30, mindannyian Tokaj-Hegyalján élnek és dolgoznak. Összeköti őket az azonos értékrend, a kulturális elkötelezettség, a komoly felelősségérzet is. És ami a legfontosabb: célok. A borkurzuson személyesen is találkozhatnak majd velük az érdeklődők.
 
A Tokaj Y csapata:
 • Dávid Rémusz
 • Homoky Dorka
 • Kvaszinger Laci
 • Varkoly Ádám
 • Zsirai Kata
 
Borsor:
 • Budaházy-Fekete Kúria: Christmann Hárslevelű 2015 (félszáraz)
 • Budaházy-Fekete Kúria: 4:20 2015 (félédes)
 • Homoky Pincészet: Bártfai Furmint 2015
 • Homoky Pincészet: Hetény Furmint-Hárslevelű 2015
 • Kvaszinger Borászat: Hatalos Furmint 2015 (száraz)
 • Kvaszinger Borászat: Bűvös 2015 (édes)
 • Árpád-hegy Pincészet: Mézesmály Furmint 2015 (száraz)
 • Árpád-hegy Pincészet: Király Furmint 2015 (száraz)
 • Zsirai Pincészet: Betsek Furmint 2015 (száraz)
 • Zsirai Pincészet: Középhegy Furmint 2015 (száraz)
Ár: 9500 Ft/fő/alkalom
További tanfolyamokért, kurzusokért és kóstolókért látogasson el a Borkollégium honlapjára.
Kapcsolódó cikkünk: